Yeni bir laptop almayı duşunuyorum. Laptopu oyun oynamak, 3D cizim-tasarım yapmak(Solidworks vb.) ve Photoshop-İllustrator gibi programlar icin kullanacağım. Aynı zamanda VR Ready olması da benim icin cok onemli. Bu şartlar altında kuvvetli bir laptop aradığım icin GTX 1070 bulunan laptoplara baktım ve bu 3 laptop arasında kaldım.
1) HP Omen: OMEN BY HP 17-W100NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TB+128SSD-17.3''GTX1070 8GB-W10
2) Acer Predator: ACER PREDATOR CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TB+256 SSD-15.6-GTX1070 8GB-W10
3)Asus Rog: ASUS G752VS CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB RAM-1TB+256GB SSD-17.3''-GTX1070 8GB -W10
3 laptopı da ciddi bicimde araştırdım. Cıkardığım artı ve eksiler şu şekilde;
HP Omen: +4k ekrana sahip+fiyat olarak uygun+hafif ve ince-kasası dayanıklı değil-USB 3.1 ve Thunderbolt girişi yok-SSD'si 128 GB-Isınma problemi(bu konudan emin olamıyorum. Okuduğum değerlendirmelerin bir kısmında cok ısınıyor derken bir kısmında boyle bir problem yok demişler.)
Acer Predator:+Kasası fiberglass+Havalandırması başarılı ısınma sorunu yok-Batarya omru duşuk-SSD'si icin yavaş kalıyor diyorlar (SATA II)-Bu modelin Predator Sense'inde overclock ayarları bulunmuyor.
Asus RoG:+Dayanıklı+Overclock yapmak kolay(ROG Gaming Center)-Cok ağır-Kullananlar tarafından yazılmış FPS duşuşleri ve ısınma ile ilgili negatif feedback okudum.
Artı ve eksilerini cıkarmama rağmen hala emin olamadığım noktalar ise, laptopda 4K ekran farklı ne kadar kayda değer? Acer ve HP oyun bilgisayarları konusunda ne kadar başarılı ve guvenilir mi? Hepsini toplayıp bakarsak hangisini almak daha mantıklı?
Şimdiden teşekkur ederim.