Merhaba.
Dosyaların indirme saatine baktığımda 7-8 saattir bu işle uğraştığımı goruyorum.
Ekran kartım : Turbox GTX 750 2GB (Samsung bellekler; DVI-D, VGA , HDMI cıkışlar)
Amacım ekran kartımın guc tuketiminin(38.5 W) az olduğunu duşunduğum icin vBIOS ile bu limiti arttırmaktı.
Ne yaptığımdan bahsedeyim.
vBIOS flashlama işine girişmeden once FurMark testi yaptım, kaydettim.
GPU-Z programı uzerinden BIOS'u yedekledim. Bu dosyayı ilk Kepler ile sonrasında Maxwell II Bıos Tweaker uygulamaları ile BIOS'u duzenledim, nvflash uygulaması ile flashlamayı denedim. Sertfika hatası verdi. TechPowerUp uzerindeki NVFlash with Certificate Checks Bypassed uygulamasının son surumu ile denedim, yine olmadı. Sonra TechPowerUp uzerindeki hazır bir BIOS'u indirdim. Zaten olmayacak diyerekten. Oldu.
Yeniden Başlattım. Oturum acılıyor... ekranına kadar normalce calıştı. Sonra boyle bir ekran verdi.
Birkac kez yeniden başlattım ki sorun giderme acılsın. Bilgisayarı guvenli modda actım ve DDU ile suruculeri sildim. Bilgisayarı yeniden başlattım. Aygıt yoneticisinde kartım boyle gozukuyordu.
Devre dışı bıraktım ve halihazırda yuklu olan NVFlash with Certificate Checks Bypassed uygulaması ile yedeklediğim rom dosyasını flashlamayı denedim. nvflash --protectoff ve nvflash -6 yedek.rom komutlarıyla denedim. Olmadı. Ne denediğimi bilmediğim bir denemede PCB/PCI ID mismatch hatası verdi. Bunu cozmek icin de NVFlash with Board Id Mismatch Disabled adlı uygulamayı indirdim. Bu sefer de sertifika doğrulama hatası aldım.
Bu gorsel guvenli moddan ama aynı hatayı aldığım icin koyuyorum.
Biraz daha araştırdım ve NVFlash with Certificate Checks Bypassed uygulamasının v5.218 surumunu de denedim. Yine olmadı. Şu an aklıma başka bir fikir gelmiyor. Bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?
Teşekkurler.
Sorunu cozdum arkadaşlar. Birine yardımı dokunur diye buraya da yazıyorum.
Tum NVFlash with Certificate Checks Bypassed surumlerini denedim. v5.227 calıştı. Uyguladığım adımlar şunlar:
1) Ekran kartı surucusunu guvenli modda DDU ile sil yeniden başlat
2) Aygıt yoneticisinden ekran kartını devre dışı bırak.
3) Uygun nvflash surumunu deneyerek bul.
4) İstediğin vBIOS'u (onerim kendinizin Kepler, Maxwell Tweaker veya NiBiTor uygulamalarından ekran kartınıza uygun olan ile vBIOS'u duzenleyip onu kullanmanız. TechPowerUp'ta benimki gibi BIOS'u tam bulunmuyorsa bellekleri giriş cıkışları aynı diye farklı marka vBIOS kullanmayın.) nvflash ile aynı klasore at.
5) Komut İstemi'ni yonetici olarak calıştır ve cd C:nvflash(veya klasoru nereye oluşturduysanız. isminin nvflash olmasının onemi yok.)
6) Gireceğiniz komutlar şu şekilde
nvflash --protectoff
nvflash -6 (vbiosadı).rom
Burda nvflash yerine indirdiğiniz uygulamanın surumunde ne yazıyorsa onu yazmanız lazım. nvflash64 de olabilir.
Bundan sonra y tuşuna basmanız isterse basın, hata verirse başka bir surum deneyin.
Umarım yardımcı olur.