Baştan başlamak gerekirse aslında sistemimi ilk topladığımda ekran kartının suruculerini yuklediğim zaman butun renkler pembe tonunu almıştı birkackere yeniden başlatım guc bağlantısını kestikten sonra bu sorun duzeldi, ama bu sefer de ne yaparsam yapayım ekran kartımın 2. fanı yuk altında hicbir şekilde calışmıyor 1. fanı yuk altında olması gerektiği gibi rahatsız etmeden calışıyordu ekran kartını sokup yerine taktım ve FurMark testini actım bu sefer 2 fan da calışıyordu ama 1. fan surekli %100 de calışıyor ve cok ses yapıyor 2. fan normal celışıyor, cozmek icin MSI Afterburner kullandım ilk başta ayarlamama rağmen calışmadı silip yukleyince sadece 2. fanın hızınını ayarlayabiliyorum, Radeon Software de de 0 RPM yazıyor genelde 4-5 kere driverini yeniden yukledim sorun cozulmedi cozumu bilen var mı? Radeon Software dende fan ayarlarında gelişmişi actım ama sorun duzelmedi. Ekran kartı 2. el Sapphire Nitro Plus RX 580 ekran kartı 40 dercecenin ustune cıkınca 1. fan aşırı ses yapıyor FurMark'ta %136 gucle calışıyor yazıyor.
Sorunu kendim hallettim aynı sorunu yaşayanlar benim gibi driverleri ve ekran kartı biosunu yeniden yuklemeye gerek yokmuş. Biosu guncellerken brick olma ihtimali yaşadım bu işi şansa bırakmayın cozumu ise basitmiş; termal macun yenileyerek kontrol edilemeyen fandan ve yuksek sesten kurtulabilirsiniz ben kartın sadece gpusunun macununu yenileyebildim vramler icin elimde termal ped yoktu ama fanların da tozlarını aldım şu an kartın fanları kontrol ediliyormu bilmiyorum ama gayet sessiz calışıyor yuk altına girip cıkınca yine eski haline donuyor