Merhaba arkadaşlar laptop kullanıcısı olarak ısınma problemlerinden sıkılıp masaustu sete gectim boştayken sorun yok ki sorun mu bilmiyorum 40 derece genelde boşta ama RDR2 de Ultra ayarlar ve FPS sabitlediğim halde 75 FPS de 20 dakika sure sonrası 75-80 dereceleri goruyor FPS sabitlemediğim zaman Sync acık bir şekilde 85'e doğru gidiyordu FPS sabitlemeyi sonra yaptım daha stabil olması icin bu bana pek normal gelmedi.
Gigabyte RTX 3060 Ti 8 GB eagle olmayan, Windforce diye geciyor sanırım bu ekran kartına sahibim BF2042 de bile FPS sabitleyip ayarları duşurunce 65 derecelerde oynayabildim. Kasa mesh CPU icin sıvı sogutucum var kasanın ustune konumlu o da Ryzen 5 5600.
Şimdi sorun şu ilk kez masaustu kullandığımı goz onunde bulundurun. Oncelikle RDR ağır bir oyun FurMark testleri de yaptım ve 15 dk sonunda 80 derece stabil calıştı kart havalar cok sıcak tabii ki etkisi var ama oyun oynarken acaba yanar mı ya da bilgisayar kendini kapatır mı diye duşunmek istemiyorum ki zaten laptoptan bu yuzden dondum. Driverlar guncel sadece MHz ve voltaj ayarlarından pek anlamadım undervolt yapınca kartın ısınmadıgını gosteren insanlar var nedir ne değildir konuya hakim arkadaşlar yardım edebilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkurler.