Arkadaşlar ekran kartı alacağım. RTX 3080 bakıyordum burada fiyatının 17k olduğunu gordum:

Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 3080 Aorus Xtreme Waterforce WB GV-N3080AORUSX WB-10GD 10 GB GDDR6X 320 Bit Ekran Kartı Fiyatları ve Ozellikleri Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 3080 Aorus Xtreme Waterforce WB GV-N3080AORUSX WB-10GD 10 GB GDDR6X 320 Bit Ekran Kartı en iyi ozellikleri ve gercek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
www.n11.com

Ama burada ise 75k.
Yukluyor… www.hepsiburada.com

Şimdi size sorum şu bu ikisi arasında 55k bir fark var. Şimdi benim de aklıma takılıyor bu 17k olan aslında RTX 3080 diyemez miyiz? Ya da ben 17k olanını alsam RTX3080 performansı alamaz mıyım? Anlıyorum farklı markaların farklı soğutma sistemleri saat hızları vs oluyor ama bu aradaki farkı gorunce ne yapacağımı şaşırıyorum.
Yapay zekaya bu urunleri sordum ve FPS olarak ortalama coğu oyunda 5FPS fark olacağını soyledi.
Yani ben gidip şimdi 17K'lık urunu alsam cok buyuk bir yanlış mı yapmış oluyorum? Ya da sıcaklık değeri 3-5 derece değil de 30-50 derece mi fark ediyor ya da 1-2 ay sonra elimde mi kalır? Boyle olmayacağını biliyorum ama sizin gibi işin uzmanı olmayan birisi olarak anlam veremiyorum. Ya da mesela 20K'ya aynı urun var ama uretici firması Palit. PNY var EVGA var bunlar hep 20k ve RTX3080 hepsi. MSI ise 25K'den başlıyor. Evet benim de araştırmalarım sonucu ASUS'ya da MSI'den almak isterim ama 17K'ya bulmuşken de fiyat farkından dolayı 17K'lık olanı almak istiyorum. Cunku MSI'ın en duşuk fiyatlısı ile arasında 8K ASUS'un en uygun fiyatlısıyla arasında 15k fiyat farkı var.
Gercekten bir şeyi bilmemek kesin olarak yorum yapamamak cok kotu bir şey rica ediyorum bana yardımcı olun

Son olarak 17K'lık urun harici bu fiyat farkını hep goruyorum. Aralarında 10-20-30 k fiyat farkları oluyor aynı urunun farklı uretici firmalarında. Bu durumda en uygununu tercih etmek "aralarında ucurum fiyat farkı varsa" mantıksız bir hareket mi oluyor?