Yaklaşık 1 hafta once amazon.de uzerinden MSI GAMING X RX 470 8 GB ekran kartı satın aldım. Mini ITX bir sistemim var.
AMD 7870K İşlemci MSI A88XI AC v2 Anakart 2 x 1600 MHz Kingston 4 GB HyperX RAM 650W PSU 240 GB SSD 1 TB HDD Thermaltake Core V1 Mini Kasa Diğer parcalar da yukardaki gibi. Ekran kartını hem artık oyunları yuksek grafik ayarlarında oynayabilmek icin, hem de 1 ay kadar once aldığım Steam Link'e aktararak bir acıdan konsol keyfi yaşamak icin aldım.
Ekran kartı harika. Coğu oyunu en yuksek ayarlarda gayet akıcı şekilde oynatıyor. Uzun sure goturecek turden bir kart. Ancak iki temel sorunum var.
1) Steam Link'e aktardığı goruntu pek de iyi değil, ozellikle FIFA, NBA gibi oyunlarda facia. Ancak PES'i duşuk ayarlarda aktarabiliyor. Bunu gunlerdir araştırdım, sıkıntının AMD ekran kartlarından kaynaklandığını oğrendim. Dunyadaki tum AMD kullanıcıları encoding konusunda isyanda, Nvidia kullanıcıları ise oldukca memnunmuş.
2) FIFA 17'de anlık FPS dropları yaşıyorum. Tam bilmiyorum ama sanırım 'stuttering' deniliyor bu olaya. Atıyorum 15-20 saniyede bir oyun 1 saniyeliğine aşırı yavaşlayıp sonra tekrar duzeliyor. Bu surekli oluyor ve duzenli bir şekilde olduğu icin cok can sıkıyor. 1 gram oyun zevki bırakmadı. Ekran kartını almadan ocne de bu sorunu yaşıyordum APU işlemcim ile. Şu an oyunu Ultra ayarlarda bile oynuyorum ona rağmen dropları yaşıyorum ve hicbir şekilde cozulmuyor.
İkinci sebep ekran kartımdan mı kaynaklanıyor emin değilim, işlemciden de olabilir, ama dediğim gibi sebeplerim bunlar. Bu iki sebepten oturu ekran kartını iade etmeyi, onun parasıyla (belki de biraz ekleyerek) Nvidia ekran kartı almayı duşunuyorum. O acıdan da fikrinize ihtiyacım var. Sizce ne almalıyım? Ya da RX 470 ile mi devam etmeliyim?