Bakan Nabi Avcı, Aydın Universitesi’nin Florya yerleşkesinde duzenlediği ‘Eğitimde İyi Ornekler Paylaşımı’ konulu toplantıya katıldı. Programa Bakan Avcı’nın yanı sıra; İstanbul İl Milli Eğitim Muduru Muammer Yıldız, Aydın Universitesi Rektoru Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve cok sayıda oğretim gorevlisiyle oğrenci katıldı.

*MEB: Sınıfta kalma geri gelmiyor
*İlkoğretimde sınıf tekrarı geri mi geldi?
Program cıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Avcı, ilkoğretim okullarında sınıfta kalmanın yeniden uygulanacağı yonundeki haberlere değindi. Avcı, “Sınıfta kalmanın yeniden gelmesi mumkun değil. Bununla ilgili yapılan acıklama, kayıt olup hic okula gelmeyen oğrencilerle ilgili. Hic okula gelmeyen oğrenciler hangi okula gelmedilerse o sınıfta devam edecekler. Yani birinci sınıf oğrencisi hic okula gelmemiş, hic devamı yok, hic okula uğramamış, ertesi yıl okula gelip ikinci sınıfa gecmek istiyor ama olmaz. Ne yapmak gerekiyor, onu birinci sınıftan başlatmak gerekiyor. Diğer konularda bir değişiklik yok. Devam eden oğrenciler icin eski uygulama devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Memurlar.net