Babam ve Oğlum, Dedemin İnsanları ve Issız Adam gibi başarılı filmlerin arkasındaki isim Cağan Irmak, şimdi de Netflix ’te yayınlanacak yepyeni bir diziyle karşımıza cıkmaya hazırlanıyor. “Yaratılan” ismi verilen diziden bugun tanıtım fragmanı paylaşıldı.
Yaratılan dizisi, 1818 ’de yayınlanan ve zamanla gotik edebiyatın en unlu eserlerinden biri hÂline gelen Marry Shelley imzalı Frankenstein romanından ilham alıyor.
Yaratılan dizisinin tanıtım fragmanı Netflix ’e gore Yaratılan, insanoğlunun en temel sorunlarından biri olan “olum ve sonrasına” odaklanacak. Platform, izleyicileri 1900 ’lu yılların başında Bursa ’dan İstanbul ’a uzanan bir oykuye goturecek yapımın konusunu şoyle acıklıyor:
“Maceraperest, asi, heyecanlı ve zekası bedenine sığmayan genc tıp talebesi Ziya ’nın en buyuk dileği, cok iyi bir hekim olup tıbbın care bulamadığı bircok salgın hastalığa derman olabilmektir. İstanbul ’da tanıştığı delilik ve dahilik arasında duran hekim İhsan, onu bu dunyada anlayabilen tek kişi olmuştur. Birbirini bulan bu iki eksantrik ve yaralı ruh, beraber giriştikleri gizli ve yasaklı deneyin bedellerini ağır bir şekilde odeyeceklerdir. Zira kodlarını cozmeye calıştıkları kadim bir yazı onları adeta felaketin kapısına getirip bırakır.”
Irmak ’ın yazıp yonettiği Yaratılan ’ın başrollerinde Erkan Kolcak Kostendil ve Taner Olmez yer alıyor. Bu ikiliye ek olarak Engin Benli, Şifanur Gul, Bulent Şakrak, Sema Ceyrekbaşı, Devrim Yakut, Şehsuvar Aktaş, Durul Bazan, Macit Koper, Ekremcan Arslandağ, Ummu Putgul ve Şennur Nogaylar da kadroda bulunuyor.
Yaratılan dizisi, 20 Ekim gunu Netflix uzerinden bekleyenleriyle buluşacak.

Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma