Selamlar dostlar, elimdeki sistemimin 5. senesi doluyor birkac ay sonra. Emekliye ayırma vaktinin geldiğini duşunuyorum.
Oyunlarda ultra takıntısı olan biri değilim fakat her oyundan 60 FPS sabit almak isterim. Sistemim oynadığım oyunların genelinde bu performansı sunsa da grafiklerden odun vermem gerekiyor ve yeni cıkan oyunları da oynayabilmek istiyorum.
Sistemi tamamen değiştirmeyeceğim, daha birkac ay once aldığım RX570, harddisk, kasa ve PSU haric kalan parcaları (RAM, işlemci ve anakart) değiştirmek istiyorum.
İlk aklıma gelen I7 4790 ve ek 8 GB RAM alıp devam etmekti fakat ne 4790'ın sıfırını bulabilirim ne de temiz ikinci elini. Ben de yukseltmişken guncel olsun istedim.
Oncelikle butcem maksimum 2 bin lira. Bu butceyi aşmak istemem, daha ucuza getirebilirsek hayır da demem .
Daha once AMD işlemci kullanmadığım icin pek bir bilgim yok. Onceliğim Intel olsa da butceme iyi gelecekse AMD de olur.
Şimdilik I5 6400, buna uygun anakart ve RAM duşunuyorum fakat aralarında fazla fark yoksa ve RX570'e darboğaz yapmazsa 6100 da alabilirim.
Oynadığım oyunlar başlıca PUBG, CSGO, Hitman 2, ETS 2 gibi oyunlar olsa da sistemim musaade etse satın alıp oynayamadığım bir cok oyun daha var.
Guc kaynağımı da şu şekil gostereyim: