LS720 AiO sıvı soğutucumun ve Thermaltake ceres 500tg kasamın fanları ARGB; yeni anakart alacağım ve AiO sıvı soğutucu destekli anakart bakıyorum ve seceneklerim şunlar:
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING - 5V 3a 3-pin 1 adet ARGB header 500 LED destekliyor (AiO-pump girişi var)
MSI MPG B550 GAMING PLUS - 5V 3a 3-pin 2 adet ARGB header (CPU_FAN ve pump_fan)
GIGABYTE B550 Aorus Elite V2 - 5V 5a 3-pin 2 adet ARGB header (CPU_FAN ve cpu_opt)
ROG anakart on panel icin Type-C girişi (jUSB4) desteklemiyor fakat diğer ozellikleriyle daha mantıklı secenek gibi geliyor ancak bu anakartta 1 adet 5V 3-pin ARGB gen2 header bulunuyor ve kasayla birlikte gelen bir ARGB kontrolcu bulunmuyor, kasa fanları birbirine daisy-chain olarak bağlanmış, ayrıca sıvı soğutucumun fanları da daisy-chain olarak bağlı:
Gorselde gorunduğu gibi, kasa fanlarının 3-pin ARGB bağlantısını gorseldeki sıvı soğutucunun 3-pin erkek girişine bağlayıp; diğer girişide anakarta bağlarsam bir sorun yaşar mıyım, kasa fanlarının ARGB'leri ile sıvı soğutucunun fan ve pompasındaki ARGB'si senkron calışır mı? Ve anakartın ARGB Header'ı tum RGB'lere yeterli gucu verebilir mi? Yoksa diğer anakartlara mı yonelmeliyim?
Anakartın kılavuzunda maksimum 500 LED desteklediğini soyluyor fakat 3A değeri onemli değil mi?
İşin icinden cıkamadım emin olmak istiyorum yanlış urun almak istemiyorum, farklı anakart oneriniz olursa belirtirseniz sevinirim.