Sağlık calışanlarına uygulanan şiddet olaylarına karşın farkındalık oluşturmak adına Cukurova universitesi Tıp Fakultesi fotoğraf sergisi actı. Cukurova Universitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesi ’nde, ‘Sağlık Calışanlarına Uygulanan Şiddet ’ konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Sağlığa Değer Katanlar” isimli fotoğraf sergisi acıldı.
Turkiye ’nin onemli sorunlarından biri haline gelen ‘Sağlık calışanlarına uygulanan şiddet ’ konusuna dikkat cekmek amacıyla fotoğraf sanatcısı Birol Mert, Balcalı Hastanesi ’nin ceşitli birimlerinde gorev yapan sağlık calışanlarının hangi koşullarda hizmet verdiklerini anlatan fotoğraflar cekti. Birol Mert ’in yaklaşık 3 ay suren cekimlerinin ardından birbirinden guzel 40 fotoğrafı Cukurova Universitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonu Fuayesi ’nde sergiye acıldı. Serginin acılışını ise Cukurova Universitesi Rektoru Prof. Dr. Mustafa Kibar, Cukurova Universitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ve fotoğraf sanatcısı Birol Mert yaptı.
Acılışın ardından davetliler sergide yer alan fotoğrafları tek tek gezdi. Burada konuşan Rektor Prof. Dr. Mustafa Kibar, insan sağlığı gibi cok onemli bir konuda sağlık calışanlarının son derece ozverili bir hizmet verdiğine dikkat cekerek, “Bu yuzden hasta ve hasta yakınlarımız sağlık emekcilerine karşı biraz empati yapmalarını istiyoruz. Gercekten kudretli bir iş. Herkes elinden geleni yapıyor. O bakımdan sağlıkta şiddeti kesinlikle istemiyoruz. İnşallah bu işler son bulur. Arkadaşımız da calışanlarımızın verdikleri hizmeti cok guzel bir şekilde resmetmişler. Her karesi gercekten cok anlamlı. Emekleri icin Birol arkadaşımıza cok teşekkur ediyorum” diye konuştu.
Başhekim Prof. Dr. Yeşil Taşova ise sağlıkta şiddetin sağlık calışanlarını son derece uzen ve kıran bir konu olduğunu ifade ederek, “Bu sergi cabalarımızın bir gostergesi oldu. Sergiyi bundan sonra bir ust kata cıkararak hastalarımızla da paylaşacağız. Karşılıklı empati ile şiddete hep beraber son verebiliriz” dedi.
Fotoğraf sanatcısı Birol Mert de sağlık calışanlarının sesi olmak istediğini kaydederek, “Ben hem sağlık tarafından hem bir fotoğrafcı gozuyle baktım. Karşınızda yılın 365 gunu, gunun 24 saati bize bakmaya hazır bir sağlık calışanı var. Empati kuramadığımızda bencilleşiyoruz bazen. Umarım o anlarda empatiyi on plana cıkartır diye umuyorum. Hayırlı olmasını istiyorum. Boyle bir konuya umarım katkım olmuştur” ifadelerini kullandı.
Fotoğrafların sergiden sonra hastane girişine alınacağı belirtildi.