Kış aylarındaki astım krizlerinin nedenleri arasında grip ve soğuk algınlığı gibi diğer viral enfeksiyonların yer alıyor. Kış aylarındaki astım krizlerinin nedenleri arasında grip ve soğuk algınlığı gibi diğer viral enfeksiyonların yer alıyor. Gripten korunmak icin her yıl Ekim-Kasım aylarında grip aşısı yaptırılmalı. Grip ve diğer solunum yolları salgınları sırasında, zorunlu olmadıkca toplum icine girilmemeli.
Dışarıda dolaşırken ağız ve burun onune kaşkol tutularak, solunan havanın ısınması ve nemlenmesi sağlanmalı.Soğuk havada astım krizine karşı, sokağa cıkmadan 15-20 dakika once nefes acıcı sprey kullanılmalı.Astımlılar icin ideal ısınma sistemi kaloriferdir. Katalitik ve borusuz sobalar uygun ısınma aracları değildir. Odun ve komur sobalarının tutmemesi icin gerekli onlemler alınmalı.Ayrıca evde sigara icilmemeli.Gazla calışan ısınma, yemek pişirme araclarından gaz kacağı olup olmadığı ise kontrol ettirilmeli.Ev duzenli olarak temizlenmeli, duvardan duvara halılar, ozellikle de beton uzerinde bulunanlar kaldırılmalı.Yatak takımları haftada bir sıcak su ile yıkanmalı, yastık ve şilteler ozel kılıflarla kaplanmalı. Kuş tuyu yastık ise kullanılmamalı. -Yatak odasında kumaş kaplı mobilya, koltuk, kanepe ve sandalye olmamalı.Kedi, kopek gibi hayvanlar mumkunse ev dışında beslenmeli, evde bulunuyorsa da kesinlikle yatak odasına alınmamalı.