Halk sağlığı mudurluğu kentte gorev yapan aile hekimlerini merkezde toplayarak uyuşturucuyla mucadele hakkında seminerler duzenledi. Uyuşturucu İle Mucadele Acil Eylem Planı ve Ulusal Tutun Kontrol Programı Eylem Planı kapsamında bakanlığımıza verilmiş temel sorumluluklardan bir tanesi de birinci basamak sağlık hizmetleri bu alanda guclendirilmiştir, Bu doğrultuda aile hekimlerine eğitim vermeleri icin illerden gorevlendirilen personel başkanlığımız tarafından gerek teknik kapasitelerinin gerekse eğitim becerilerinin artırılması amacıyla eğitici eğitimi verilmiştir, Alınan 5 gunluk bu eğitim doğrultusunda ilgili personel tarafından kendi ilinde gorev yapan aile hekimlerine yonelik bağımlılıkla mucadele eğitimlerinin verilmesine talep edilmiştir,
Eğitim Oldukca Verimli GectiBu doğrultuda ilimizde gorev yapan aile hekimlerine bağımlılıkla mucadele konusu kapsamında ceşitli konu başlıklarını iceren eğitimin; 17-18 Kasım 2015 tarihinde ikinci grubun ilk oturumu gercekleştirilmiş olup, eğitime aile hekimlerinin yanında uyuşturucu İl Koordinasyon Kurulu uyelerinin de katılımı sağlandı, Eğitime; Necip Fazıl Şehir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Enver Analan, Aile Hekimliği Uygulama Şube Mudurluğu Uzm. Dr. Ayca Şafak Tekin ve Akıl ve Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Psikolog Oya Birsen eğitimci olarak katılmıştır.