Roksolit nedir ne icin kullanılır, Roksolit nasıl kullanılır, Roksolit ’in saklanması, Roksolit ’i kullanmadan once dikkat edilmesi gerekenler, Roksolit'in olası yan etkiler nelerdir. Film TabletRoksitromisin
Ambalaj: 150 mg 10 Tablet
: : 300 mgx 7 tablet.
Endikasyon: Duyarlı Bakterilerin neden olduğu kulak, burun ve boğaz enfeksiyonları,solunum yollarının enfeksiyonları, genital organların enfeksiyonları gonokoksik enfeksiyon dışında seksuel yoldan bulaşan enfeksiyonlar,deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ile ağız boşluğunun enfeksiyonlarında endikedir. Ayrıca hasta ile teması olan kimselerde meningokoksik menenjit profilaksisi icin kullanılabilir.
Kontrendikasyon: Makrolidlere aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.Sisaprid ya da ergot turevi vazokonstriktor iceren preparatlar kullanılmamalıdır.
Uyarılar: Karaciğer yetmezliğinde roksitromisin uygulanması onerilmez. Roksitromisin anne sutune gectiği icin, bebeğe olası risk dikkate alınarak gerekirse ya tedavi kesilmeli ya da emzirmeye son verilmelidir. Gebelerde yalnız cok gerekli durumlarda verilmez ve hasta yakından izlenmelidir.
Yan Etkileri: Bazı hastalarda bulantı, kusma, mide ağrısı ve diyare gibi gastrointestinal yan etkiler, alerjik reaksiyonlar, SGOT ve SGPT gibi transaminazlarda gecici yukselmeler, ender olarak karaciğer yetmezliği ve kolestatik hepatit gorulmuştur.
İlac Etkileşimleri: Roksitromisin,ergotamin ve turevlerinin etkisini artırabilir. Teofilin ile birlikte verildiğinde, teofilinin plazma duzeylerinde hafif bir artış olabilir. Bromokriptin ile birlikte kullanırken dikkatli olunmalıdır. Kontraseptiflerle birlikte kullanıldığında kolestatik hepatit riski artabilir. Roksitromisin siklosporinin birikmesine yol acabilir.
Doz Onerisi: Roksolit Tabletleri yemeklerden once alınmalıdır.erişkinlerde gunluk doz, 12 saatte bir 150 mg veya 1 kerede uygulanan 300 mg’dir.