
Blephamide Liquifilm nedir ne icin kullanılır, Blephamide Liquifilm nasıl kullanılır, Blephamide Liquifilm ’in saklanması, Blephamide Liquifilm ’i kullanmadan once dikkat edilmesi gerekenler, Blephamide Liquifilm'in olası yan etkiler nelerdir. SuspansiyonSulfasetamid sodyum%10, prednizolon asetat 2, fenilefrin HCL 12
Ambalaj: 5 mLlik damlalıklı şişe.
Endikasyon: Purulan Olmayan blefarit ve blefarokonjonktivit (seboral, stafilokokal,alerjik) purulan olmayan konjonktivitte (alerjik ve bakteriyel) endikedir.
Kontrendikasyon: Akut herpes simpleks (dendritik keratit), purulan ve tedavi edilmemiş enfeksiyonlar,vaksinia varicella kornea ve konjonktivanın diğer bircok viral rahatsızlıkları, okuler tuberkuloz ve goze ait mantar hastalıkları ve bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlı durumlarında kontrendikedir.
Uyarılar: Duyarlı kişilerde uzun sure kullanım sonucu goz ici basıncı artabilir.Dar acılı glokomu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Herpes simpleks gecirmiş hastaların kortikosteroid tedavisi buyuk bir dikkat gerektirir. Gebelikte ve emziren annelerde yeterli kontrollu calışmalar olmadığından ancak yarar/zarar riskleri goz onune alınarak uygulanır.
Yan Etkileri: Bileşimdeki antibiyotiğe karşı alerjik duyarlılık gorulebilir. Steroide karşı, glokoma doğru gelişen goz ici basıncında artış, nadiren optik sinir hasarı, posterior subkapsuler katarakt oluşumu ve yara iyileşmesinde gecikme gibi yan etkiler gorulebilir.
Doz Onerisi: Durumun ciddiyetine gore en uygun dozaj şekli gunde 2 ile 4 kez bir damladır. Genellikle blefaritinerken ve akut do-nemlerindeBlephamidekullanımı cok hızlı ve etkili sonuc verir ve bu amacla direkt olarak go-ze damlatılıp fazlası goz kapağına yayılır.Fakat rahatsızlık sadece goz kapağı ile ilgili ise direkt olarak lezyon olan bolgeye uygulanabilir.