Selam, RX 550 2 GB'a sahibim ve gereken performansı alamıyorum bu konuyu cok ama cok araştırdım ve birkac insanın nadirde olsa bu konuyu actığını gordum sanırım sorunu buldum cıkardığım sonuc şu ki:
Foxconn H55a anakartına sahibim eski anakartlar "legacy BIOS" (HD 7870 gibi kartları) desteklerken yeni anakartları "UEFI" (RX 550 gibi yeni kartları) destekliyor. Bazı yabancı forumlarda gordum ki no VGA = UEFI yazmışlar benim ekran kartımda da VGA girişi yok ekranı donuşturucu ile kullanıyorum yaşadığım sorunları soyleyeyim;

CS:GO, Valorant gibi oyunlarda takılmalar yaşıyorum 75 Hertz monitorum olmasına rağmen sanki 30 FPS oynar gibiyim ekranda bulanma yaşıyorum ve fare sanki istediğim yere doğru gitmiyor ve ağırlaşma var. Masaustunde yuk bindikten sonra mouse lagı başlıyor GTA 4, Dying Light gibi ağır oyunlarda FPS duşmesi ve takılmalar soz konusu. Minecraft'ta da aynı şekilde FPS duşmesi ve takılmalar mevcut bircok video izledim videoyu ceken kişiler 300, 400 FPS alırken ben 30, 130 arası alıyorum.

Eski ekran kartım olan NVIDIA 9500GT de boyle sorunlar olmuyordu duşuk FPS almama rağmen akıcı gibiydi RX 550'ye gectiğimde boyle sorunlar ortaya cıktı bunu satıp VGA girişli GTX 660 almayı planlıyorum sizce doğru bir şey yapıyor muyum?