Merhaba, yakın zamanda hazır sistem aldım, anakartım Gigabyte B550 GAMING X V2 & kasam Thermaltake S200 TG.
Kasanın sayfasında fanların ARGB destekli olduğu, RGB Fusion gibi uygulamalarla kontrol edilebildiği yazıyor. Fakat baktığımda uygulamada fanlar gorunmuyor. "aman alt tarafı iki uc renk, değişse ne değişmese ne." deyip cok umursamamıştım ilk geldiğinde. Daha sonrasında bir ara restart atmam gerekti driver kurulumu sonrası, dedim kasadaki r tuşunu deneyeyim. Bastım bir şey olmadı, birkac kez daha denedim belki basamamışımdır diye ve r tuşunun restart atmak yerine ondeki 3 fanın renk modunu değiştirdiğini fark ettim sonunda.
Sistemi alırken anakartı ozelleştirip almıştım ve bildiğim kadarıyla ARGB destekliyor, emin değilim. Montajını yaparken ozelleştirmesiz haline gore yaptıklarından diye duşunuyorum restart tuşuna bağlamışlar fanları.
Sonuc olarak bu fanları anakartıma bağlayabilir miyim? Bağlarsam nasıl yapmalıyım cok tecrubeli değilim bu konuda. Ayrıca ufak ikinci bir sorum var; anakartımdaki hangi giriş ne işe yarıyor, nereye ne bağlayabilirim gibi şeyleri oğrenmem icin kaynak sunabilir ya da kısaca acıklayabilir misiniz? Orneğin LED girişler var farklı farklı, amaclarını bilmiyorum.
Şimdiden teşekkurler.