Tum technopat ailesine merhabalar. Konuyu mumkun olduğunca kısa tutacağım.

Yakın bir arkadaşım yeni bir bilgisayar almak icin benden yardım istedi. Hali hazırdaki bilgisayarını 1 yıl once kadar hazır almış ve cok sorun yaşamış. Zaten fan sesinden, kasada usb 3.0 olmayışından , cok toz tutmasından, oyunlarda pek performans alamamasından dolayı bilgisayarından memnun değilmiş. Son olarak anakartı arızalanınca bilgisayarını rafa kaldırıp yenisini almak icin beni aradı. Arkadaşım yeni bilgisayar icin 2500 tl butce ayırmış.

Teknik servis sadece anakartın arızalı olduğunu soylemiş. Ben eski kasadan sadece hdd, dvd ve ram'i alıp gerisini yenilemeyi duşunuyordum fakat işlemcinin i7 3770 olduğunu oğrendim. Takdir edersiniz ki koşeye atılacak bir işlemci değil.

Ekran kartı olarak onerirseniz Evga Gtx 980'i bugun aldırmayı duşunuyorum. Kasa olarak Corsair Champ/Spec-02 'i duşunuyorum. Ekran kartı ve kasa olarak farklı varyasyonlarda oluşturulabilir fakat anakart secimini bir turlu yapamadım. Sizce H77, Z77, P67, Z67 vs seceneklerden hangisini secmeliyim? Marka olarak tercihim Asus ve Msi'dan yana. Diğer ureticiler bu tur eski kartlara guncelleme desteğini kesmiş durumda. @Recep Baltaş @Ali Gungor @Neutral @BilgisayarKurdu

Yardımlarınız icin şimdiden teşekkur ederim.