RAM ADATA XPG Spectrix D60G 2x8 GB DDR4 3000 MHz CL16 İşlemci AMD Ryzen 5 3600
Merhaba arkadaşlar. MSI B450 Tomahawk MAX anakart ve AMD Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum. Epeydir BIOS guncellemiyordum, cunku mevcut kullandığım 3E BIOS surumunden sonra gelen 3F BIOS surumu tamamen aynı surum notlarına sahipti. O yuzden de guncellemek istemedim.
Fakat bugun 3G ve 3H BIOS surumlerinin cıktığını gorduğum icin 3H BIOS surumune guncellemek istedim. Guncellemeyi USB belleğime attım, garanti olması icin hem E7C02AMS.3H0 ismi ile hem de MSI.ROM ismi ile attım. Bu sayede BIOS guncellerken elektrik giderse Flash BIOS button ile kurtaracaktım.
BIOS guncellemesini yaptım, guncelleme sorunsuz yapıldı. Tekrar eski BIOS ayarlarını da yaptım.
Fakat BIOS guncellendikten sonra Windows 11 acılırken ekrana hicbir logo gelmemeye başladı. Windows 11 boot ederken siyah ekranda Windows 10X yuklenme animasyonu cıkıyor. Sonra bilgisayar acılıyor. Fakat neden boyle olduğunu anlayamadım.
Ayrıca BIOS guncellendikten sonra TPM bilgileri sıfırlanmış olacak ki Windows PIN hatası verdi. Şifre ile giriş yapıp PIN'i tekrar ayarlamamı istedi. Ben de şifre ile giriş yaptım (Windows şifrem PIN'im ile aynı) ve Settings > Accounts > Sign-in options > PIN kısmına gelip "I forgot my PIN" seceneğini kullanarak PIN'i tekrar belirledim. Bundan sonra PIN calışmaya başladı. Sonra Microsoft Edge kimliğiniz doğrulanamadı hatası verdi, duzelt dediğimde yeni PIN'imi tekrar Microsoft hesabım ile bağlamamı sağlayan bir sihirbaz cıktı. Microsoft hesabı şifremi ve yeni belirlediğim PIN'imi girdikten sonra her şey duzeldi.
Fakat bu logosuz Windows 11 acılışı bana garip geldi. Bu durum neden oluyor olabilir?