Bilgisayarımda Zoom X4 5551 Adsl Modem kullanıyorum. Sorunum da modemin firewall unın, icerisinde upload mantığı yatan herşeyi kısıtlaması ve izin vermemesi. Oreneğin msn de dosya gonderirken veya alırken hata alabiliyorum, cuteftp programıyla siteye bilgileri yollayamıyorum, dc++ kullananlar bilirler bir turlu pasiften aktife gecemiyorum. Ayrıca accessdiver ve geowhere gibi programlarda firewall kapatamadığımdan dolayı proxy bulamıyorum. Bunların birkac cozumu var sanırım. Port yonlendirme, DMZyi aktif duruma getirmek ve firewallu kapatmak.(Benim bildiklerim bunlar) Hepsini denememe rağmen olumlu bir sonuc alamadım. Modemin firewall ozelliğini menuden kapattım. Bu işlemi benim modemde şu şekilde yaptım; Advanced Setup -> NAT -> Disable. Bu şekilde ayarları kaydedip modemi yeniden başlatınca artık modemle internete bağlanamıyorum. Dağa doğrusu bağlanıyorum ama daha sonra hicbir işlem yapamıyorum. Hicbir internet sitesi vb. acılmıyor. Port yonlendirme ve DMZ ayarlarıyla uğraştım ama oları tam olarak yapabildiğimi duşunmuyorum. Bildiğim kadarıyla bu ayarları secebilmek icin static ip ye ihtiyacım var. Ama telekom şu an benim bulunduğum yere henuz static ip veremiyor. Ben yine de tcp/ip ayarlarını statik ip ye gore ayarlıyorum. Yine de bir sonuc alamıyorum. Eğer bilen bir arkadaş varsa ve şuraya şunu yaz gibi bir tavsiyede bulunacaksa ip ksımında hangi ipleri yazmam gerektiği konusunda daha ayrıntılı yazarsa daha kolay sonuca ulaşabilirim.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Zoom X4 5551 Firewall Sorunu