Ben bu yazıyı zamanın birinde bir forumda gomuştum hoşuma gitti diye bir yere kopyaladım bir size yolllayayım dedim inşallah Kirlilik yaratmıyorum
00000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000
Sayın Turk
Telekom Calışanları,

Kurumunuzun bir muşterisiyim. Her ne kadar başka bir secme şansım olmadığı icin, yani mecburi olarak muşteriniz olsam da, verdiğiniz hizmet ceşitliliği ve hizmet kalitesini gordukce, aklıma surekli ne kadar şanslı olduğum fikri geliyor. Neden mi? Nedeni cok basit. Uganda'sını, Endonezya'sını, Papua Yeni Gine'sini ve hatta Afrika'da adını henuz bilemediğim ama en az diğerleri kadar super gelişmiş muz cumhuriyetlerini kıskandıracak kalitede internet kullanıyoruz sayenizde. Eminim bu saydığım ulkelerdeki insanlar bizim internet konusunda yaşadığımız hızı ve kaliteyi gordukce hasetlerinden catır catır catlamaktadırlar. Muhakkak kendi ulkelerindeki telekomunikasyon kuruluşlarına değerli kurumunuzu gosteriyorlardır ornek almaları icin.

Yaptığınız hizmetlerden bahsederken hemen aklıma 2003 senesinde Cezayir depreminden sonra yaşadıklarımız geliyor. Kurumunuzun, coken yurtdışı erişimimize yıldırım gibi mudahale edip 1 ay gibi kısa bir surede sorunu halletmesine hepimiz şaşırıp kalmıştık. Basınımızın "başka ulkeler bu sorunu sadece 3 gunde halletti, 1 aydır siz ne yapıyorsunuz" gibi yalan, mesnetsiz iddialarının kurumunuzun başarılarının kıskanılmasından dolayı ortaya atıldığını hemen farkedip, ulusca gulup gectik.

Son 10 gundur yaşanan yurtdışı cıkışları probleminde ise, kimsenin zikretmediği ama kesinlikle varolan muazzam komplonun yine farkındayız tabi. İddialara gore, Marmara'da capa atan bir balıkcı teknesi fiber optik kablomuzu kopartmış ve ulkemizin yurtdışı cıkışlarını felce uğratmıştır. Ama biz biliyoruz ki işin aslı boyle değildir elbette. Gercekte, yine kurumunuzun inanılmaz performansını hazmedemeyen birtakım dış mihraklar (ki yabancı ulkelerin telekomları şupheli durumdadır bu olayda), bir denizaltı marifetiyle kablomuzu kesmişlerdir. Hatta daha da ileri giderek, kurumunuz tarafından yapılan onarıma da mudahale ederek, onarım icin gelen gemiyi de bahsi gecen denizaltıdan atılan torpido marifetiyle batırmışlardır. Zaten, 10 gundur perişan olan yurtdışı cıkışlarının halen onarılamamasının başka bir mantıklı sebebi olamaz. Kahrolası dış mihraklar, yine yapacaklarını yapmışlardır.

Ama kurumunuz yine fedakarca calışarak yapacağını yapmış, kapasite arttırımına giderek yurtdışı cıkışımızı tam tamına 5 Gbps mertebelerine ulaştırmayı bilmiştir. Basında cıkan "internet yerlerde surunuyor" şeklinde haberler, muhakkak ki yine kurumunuzu yıpratma amacıyla cıkarılmış maksatlı haberlerden başka şeyler değildir. Zaten 5 Gbps cok buyuk bir rakamdır. Gerci, insanın aklına 7 milyonluk İsrail'in 26 Gbps, 16 milyonluk Hollanda'nın 173 Gbps yurtdışı cıkışı kullandığı geliveriyor tabi ama, eminim bunlar da yalandır.

Ya 444 0 375 numaralı ADSL teknik destek hattınızda verilen hizmete ne demeli? Allah'ım biz ne şanslı bir milletiz!!! O ne teknik destektir oyle??!!! Hicbir kurum konusunda bu kadar bilgili personel calıştırmayı başaramamıştır tarihinde. Personelin problem cozme yeteneği, arızalara ortalama 4-5 gun gibi kısa bir surede adeta hızır gibi yetişme kabiliyeti gercekten takdire şayandır. Gerci, "hanımefendi benim ping surelerim oldukca yuksek, hattımı kontrol edin lutfen" şeklindeki bir talebime aynı saygıdeğer hanımefendi "sen bana ilk başta ping ne demek anlat, sonra bakarız bir caresine" gibi ve bunun benzeri birkac diyalog yaşayanlarımız cok gibi gozukse de eminim bu kabul edlebilir sınırlar icinde kalmıştır.

Butun bunları duşundukten sonra, bizleri huzunlendiren tek konu bu yaptığınız buyuk hizmetlere karşın kurumunuz tarafından alınan hizmet mukabili ucretlerin duşukluğudur. Bu kalitedeki hizmetin boyle komik ucretlerle verilmesi kurumunuz aleyhinde buyuk bir haksızlıktır. Gerci başka ulkelerdeki internet kullanıcılarının 2 Mbps hızındaki bağlantıları yaklaşık 36 YTL mukabilinde kullandıklarını duyuyoruz ama, hic şuphemiz yok ki bunlar da yalandır. Boyle birşey mumkun olamaz! Eğer gercekten boyle şeyler varsa, kesinkes bu ulkelerin telekomları hesap kitap bilmiyorlardır! Zaten boyle birşey mumkun olsa, biz Turk halkına değer veren ve bilgiye erişmenin insanların doğal hakkı olduğunun ve bir ulusun gelişiminde onemli rol oynadığının tamamen idrakında olan değerli kurumunuz en başta yapardı. Hele hele bircok kullanıcının zikrettiği "10 gundur kullanamadığımız internete neden ay sonunda tam fatura oduyoruz" şeklindeki sorular tamamen bolucu zihniyetin ve hasta beyinlerin urettiği fikirlerden başka şeyler değildir. Lutfen siz bunları soyleyenleri dinlemeyin ve aslanlar gibi faturalarımızı basıp yollayın bizlere. Hatta bence, bu ay bu kablo onarımıyla alakalı masrafları da biz kullanıcılarınız ustlenelim ki, 2004 senesinde ettiğiniz 2,1 katrilyonluk kar'ınıza zeval gelmesin.

Sonuc olarak, verdiğiniz ustun hizmetlerden dolayı şahsım adına teşekkuru borc biliyor, aynı takdiri, kurumunuzun verdiği değerli hizmetlerin farkına varamayan nankorlerin de gostermesi dileğiyle yazıma son veriyorum.

Saygılarımla