Bugun mail adresime TTNet tarafından yollanılan bu uyarıyı sizler ile paylaşmak istedim. Dolandırıcılık vakalarındaki artış TTNet’ide harekete gecirdi. İşte TTNet firması tarafından yapılan uyarı;

‘‘Değerli Muşterimiz,

Son gunlerde bazı muşterilerimizin farklı telefon numaralarından "TTNET Muşteri Hizmetleri" adı altında arandıkları ve farklı gerekceler kullanarak kendilerinden kredi kartı bilgilerinin istendiği tespit edilmiştir.

TTNET A.Ş. tarafından 444 0 375 TTNET Muşteri Hizmetleri haricinde başka bir numaradan arama yapılmamaktadır.

444 0 375 TTNET Muşteri Hizmetleri yetkilileri tarafından yapılan aramalarda hicbir zaman kredi kartı, şifre gibi ozel bilgiler sorulmamaktadır.

TTNET A.Ş., muşterilerinden e-posta yoluyla hicbir şekilde bilgi talep etmemekte ve kişisel bilgilerinin tamamını istememektedir.

TTNET A.Ş. sadece son odeme tarihi gecmiş ama henuz faturasını odeyememiş abonelerimize Sesli Yanıt Sistemi (IVR) ile otomatik arama yaparak borcunu hatırlatmaktadır. Bu aramalarda abonelerimiz, eğer uygun gorurlerse telefon tuşlarını kodlayarak sesli yanıt sistemindeki ilgili menu aracılığıyla kredi kart bilgisini sadece kendisi kullanarak fatura borclarını odeyebilmektedir. Ancak bu işlem sadece sesli yanıt sistemi aracılığıyla yapıldığından abonelerimizin, bu işlem esnasında Muşteri Hizmetleri yetkililerimizle hicbir şekilde teması olmamaktadır.

Muşterilerimizin, bu tur kotu niyetli kişilerin dolandırıcılık faaliyetlerinden dolayı zarar gormemesi icin benzeri durumla karşılaştıklarında, herhangi bir bilgi vermeden ve sisteme bilgi girişi yapmadan goruşmeyi sonlandırmalarını tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,

TTNET A.Ş.’’

ALINTIDIR.Ornek Bir Şikayet Dun akşam ben de ev telefonuma baktığımda 03124441444 numaralı telefondan arandığımı gordum.Ne icin aradıklarını bilmiyorum,acıp sorma gereği duymadım acıkcası.

TURK TELEKOM Aramadığım Numara İcin Faturayı Kabartmış [20 Kasım 2008, 09:00]
252 ..... ** no'lu telefonun sahibiyim. 15.11.2008 gunu e-fatura ile Ekim-2008 faturam e-posta adresime geldi. Yaptığım incelemede 27 Ekim gunu saat 19:56'da 0312 444 1 444 no'lu telefonu 2 defa aradığım yazılmış ve ve bedel olarak faturaya yansıtılmış.

O gun ben bu numarayı aramadığım gibi o numaradan biz arandık. telefonu actığımda Videofon ile ilgili bant kaydını duyunca kapattım. Bir daha caldı. Tekrar actığımda yine Videofon bant kaydını duydum ve yine kapattım.

Şimdi goruyorum ki bu arama bana bedel olarak yansıtılmış. Pes yani, demek ki daha dinleseymişim Telekom'un o ayki giderlerini herhalde ben karşılayacakmışım.

Bunun uzerine 0312 444 1 444 no'lu telefonu, iş yerimden, itiraz etmek icin aradım. Fethiye Telekom'un telefonunu verdiler. Oraya başvuracakmışım. Orayı da aradım.

"Bizimle bir alakası yok, dilekce ile mudurluğe başvurun, onlar gerekli teknik incelemeyi yapacaklar" dendi.

Ve Araştırırsanız Bircok Şikayet Bulabilirsiniz.arkadaşlar sizi boyle bir numara aradığı zaman kesinlikle acmayın.turk telekom aradığı zaman başına herhangi bir kod gelmez..
milleti turk telekomdan arıyoruz dıye kandırıyolar
gecen seneden beri bu olay devam edıyomuş

Arkadaşlar Bilgiler Alıntıdır Duzenlemesi Bana Aittir Bilginize..

Not:Bugun Beni Aradılar Actım Alo Dedim 5 Saniye Sonra Kapattılar Ve Buda Faturaya Ucret Olarak Yansıyor Cok Dikkat Edin Ankaralıyı İstden ARıyor İst'i Ankaradan Arıyor.
(Shade.Anqer)