Arkadaşlar yaşadığım sorun internette veya oyunlarda takılınca ekranda buyuk kareler cıkıyo ve ardından renkler bozuluyo sonrasında ise goruntu birbirine girerek ekran siyah oluyor ve su hatayı alıyorum.
''Amd goruntu surucusu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu''
Eskiden bu hatayı aldıktan sonra oyunu oynamaya devam edebiliyodum ve internettede gezinirken hicbir sorunla karşılaşmıyordum. Sonraları masaustunde pc boşken bile ekranda kırmızı pikseller belirmeye başladı ve bi goruntu hareket ettiğinde pikseller yer değiştiriyor hatta artıyordu.Pc toplama ve garanti sureleride bittiğinden dolayı yakınlardaki bir bilgisayar tamircisine goturdum. Ramlerde sorun olduğunu soyledi ve değiştirip format attı.Sorun hala yaşanınca geri goturdum ve sorunun ekran kartında olduğuna kanaat getirdik.Cunku bir x serisinden kartla deneyince hicbir sorun cıkmıyordu.
Tabi ben dayanamadım ve hala kurcalamaya devam ettim. Yabancı forum sitelerinde 4xxx serilerinin en sağlam driverinin 10.4 olduğunu gordum ve yukledim.Sorun hala devam etti.Ati overdrive dan ekran kartının cekirdek hızını 650 bellek hızını 850 ye duşurdum. Anlamadığım bir şekilde sorun duzeldi ve şuan bu pcden yazıyorum.
Amd driverlarının en son surumlerini ve hatta 12.x serilerinden bile birkac driver denedim. Battlefield 3 oynadığımdan dolayı 10.4 desteklemiyor. Low 1024x768 ayarlarında Singleplayer modunda bile 10 fpsyi gecmiyor.
Sorun donanımsalmı yoksa yazılımsalmı bir turlu anlayamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkurler.
PC Ozellikleri:
İşlemci:İntel core 2 duo e8400 3.0Ghz
Ram:2gb 2x DDR 2 800Mhz kingstone bi işlemci turu
Ekran kartı:Amd Sapphire 4870 Vapor-x
Anakart:Gigabyte GA-P31-ES3G