Arkadaşlar oncelikle selam, şu anki bilgisayarımı geliştirmek amacıyla ekran kartı, anakart ve işlemcimi geliştirmeyi duşunuyorum. Şu anki sistemimin parcalarını paylaşayım:
Intel Core i5-7400 3.00GHz ASUS NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB MSI B250M Bazooka Corsair Vengeance 3x8GB 3200MHz CL16 Zalman Z3 Plus 650W kasa Almak istediğim parcalar:
RTX 3070 256 bit GDDR6 8 GB. Intel i5-13600KF Anakartta emin değilim daha fakat şu an sormak istediğim ilk şey ne kadar doğrudur bilmiyorum ama darboğaz hesaplama sitelerinde bu iki parcaya %6 darboğaz gosteriyor. Bu boyutta bir darboğaz dikkate alınavak bir şey midir? Daha cok rekabetci oyunlar oynuyorum Single oyunların hastası değilim fakat FH5 gibi GoW gibi oyunları da oynayacağımı duşunuyorum.

İkinci sorum ise ekran kartı markaları arasındaki farklar orneğin Gigabyte 3070 ile ASUS ROG 3070 arasındaki 4,5 bin TL'lik farklar gercekten o paraya değecek farklar mıdır ve nelerdir?
Butcem ise ekran kartı icin maksimum 14 15 vermek istiyorum.

Son olarak da bu sistemde değiştirmem gereken herhangi bir parca varsa eklerseniz sevinirim.
Okuduğunuz ve verdiğiniz cevaplar icin teşekkur ederim.