Arkadaşlar oncelikle daha once bir konu acmıştım. Yeni bir sistem onerisi icin ancak daha alamadım. Bazı sıkıntılar oluştu. Bu sure zarfında sorular aklımdan cıkmıyor...2350 liraya bir sistem tavsiyesi istemiştim. Ancak ne kadar f/p urunu olursa benim icin o kadar iyi olur. Cunku oluşacak taksitlerin az olması gelecek okul doneminde cebime girecek parada bir azalmada en duşuk seviyeyi sağlayacak . Amacım beni uzun senelerce goturmesi değil, en fazla 2 sene goturse yeter bu iki sene dahilin de illa oyunları yuksek ayarlarda oynamak yok. Alınan ilk bilgisayarım 2006 da alınmıştı ve 2010 daki oyunlara kadar calıştırıyordu. COD MW i en duşuk ayarlarda calıştırıyorum. Ekran kartım radeon x550 gerisini siz duşunun artık İndirip oynamayı duşunduğum yaklaşık 50-60 oyun var. İleriye donuk ise dediğim gibi 2 sene goturse yeter. Sorulara gelecek olursak ;

İşlemcimi amd sececeğim. amd fx 8320 ve amd fx6300 arasında indirimsiz 102 lira olmasına rağmen stock hız 3.5 ghz sunuyor. o.c yapmayı cok duşunmuyorum. 102 lira vermeye değer mi 8320 icin ? yani ultra ayarlarda oluşacak 5-10 fps icin 100 lira vermeye gerek var mı? Ekran kartı da işlemci kadar aklıma takılan sorulardan. O kadar cok secenek var ki... Sonuc olarak iki kart arasında takılıp kaldım. 7870 modelinin 7950 nin kırpılmış hali olduğunu biliyorum. Asus un directcu gibi bir soğutma ve sessizlik ozellikleri olduğunu biliyorum. Ekran kartını en yuksek performası değil f/p urununu onermenizi rica ediyorum
ek olarak onereceklerinizi bekliyorum.
Powercolor HD7870 PCS+ ez edition.
Asus GTX650 Ti Boost DirectCU II OC. Anakarta gelirsek. Bu konu ustunde de ilk konumda da cok duşundum ve sordum. Aynı yonga sistemine sahip anakartların bios, sata, ek bir kac ozellik dışında aynı ozellikteler ve aynı performansı sağlayacaklar. Anakart biosuna girip değişik ozellikler deneyeceğimi sanmıyorum. Oynumu indirip oynayacağım ben. Araştırmalarımda gigabyte markasının stabilite sunmadığını oğrendim. Yani aynı yongaya sahip urunun kimisinde cok iyi kimisinde illallah ettirdiğini okudum. Bu konuda Asus ve Msi arasında tercih edilecek urunu sormak istiyorum.
ASUS iki urunu one cıkıyor ; M5A97 R 2.0 EVO ve M5A97 R 2.0
MSI ise MSI 970A-G46 modeli. Monitor de tek bir tercihim var. Vatanda 5ms gostersede aoc markasının kendi sitesinde 2ms tepkime suresi olduğunu soyluyor. Urunlerde f/p oranında gidilecek fiyat azalmalarına gore sizlere gore daha iyi bir monitor onerirseniz sevinirim.
21.5" E2262Vw GENİŞ EKRAN LED MONİTOR

Soğutma işlemine gelirsek. Bununla alakalı bir katagori olduğunu biliyorum ancak ek bir konu acıp kirliliğe sebep olmak istemedim. 2006 dan beri kullandığım sistemden gelen sesden cektiğimi bir ben bir Allah biliyor . Traktor motoru az kalır. Hele o ilk acıldığında ki hırlaması
Soğutma anlamında iki urun dikkatimi cekti. Tabi stock fan soğutma sırasında sessizliği sağlayacaktır derseniz almayabilirim.
Thermaltake contac30
CM Hyper 212X veya Hyper212 Evo ikisi arasında fark yok gibi. ikiside aynı fiyata satılıyor sadece isimleri değişik. Marka neden bu yola gitti hic anlamadım

Ram de ve HDD de bir sıkıntım yok. GSKILL 1866 mhz (2x4gb) ram ve seagate 1 tb İlerde bir harici disk alabilirim. Ek olarak ilerde masraf yaratmaması icin iki tane ek urun alacağım bunlar a4 tech kx-2810 klavye+fare ve creative a220 2+1 speaker.

Sorduğum bu soruları son bir nokta koymak ve sizlerinde desteğini almak icin paylaşmak istedim. Yorumlarınızı bekliyorum