Sistem kullanım amacı : Yuksek kalitede akıcı oyun oynamak. Hızlı video editlemek altyazı eklemek vb. Belirttiğim oyunlarda (Crysis 3, Hitman, Gta IV, Gta V, Minecraft, Max Payne 3, Battlefield 3, Battlefield 4, Far Cry 3, Point Blank vs) yuksek ayarlarda (gereksiz ayarlar kapalı sekilde) akıcılık.
Sistem guncel. 11 Ağustos
Secilmiş olan urunler ;
------İşlemci------ Amd Fx 8320 X8 3.5 Ghz : Bu urunu Fx8350 yerine sectim yaptığım arastırmalarda aralarında 500 mhz harici fark olmadığını kolay bir aşırtma ile 4.2 ghz stabil stok fanla calıstığını gordum arada 90 TL fark odemeye değmez diye dusundum. ------İşlemci Soğutucu------ Thermalkate Contac30 AM3+ : Mavi ledli olması ozellikle hosuma gitti fanlarda mavi ledmi cunku soğutması beğenilen en cok satan islemci soğutucu fiyatı uygun geldi kasanın icinde 5 tane fan olacağı icin işlemciye bundan iyisine gerek yok. ------Anakart------ Asus MA97 R2.0 : Fazla o.c yapmıyacağım Sli ve cf de dusunmuyorum o yuzden bu anakart tam benlik. ------EkranKartı------ Sapphire Hd 7950 3gb 384 bit : 3 gb vram 384 bit cazibesiyle kendine cekti soğutmasıda fena değil her oyunda kaliteli bir ekran kartı. ------Ram------ Gskill Ripjaws 2x4 Gb 1600 Mhz : Efsane onerilen ram 60 yorumdan 59 u oneriyor. ------Kasa------ Zalman Z11 Plus : Once Corsair 300r alacaktım fakat gorsellik benim icin onemli kasayı surekli goreceğim zalmanın yapısı cok guzel ayriyeten icinde 5 fan ile gelmesi fazladan fan derdini ortadan kaldırdı. ------Psu------ Gaming 600 watt 80 psu : Yeteceğini dusunuyorum. ------Monitor------ 23,6 İnch Aoc E2461Fwh : 2 ms Tepki suresi zarif tasarım hdmi cıkısı ve videolu incelemesi. ------Oyun kolu------ Snopy Pc uyumlu titresimli kol 2 adet : Arkadasımla birlikte iki kisilik oyunları evde oynamak icin sectim Pes vb oyunları. ------Klavye Mouse------ INCA IMK-374U MULTIMEDIA KLAVYE MOUSE SET-USB : Ucuz sade işimi gorur.
Toplam : 2675 TL %25 indirim ile. Limit : 2700 TL
Limit 2700 TL 1 kurus asamaz. İntel istemiyorum bir kac sorum var.
1) Photosop , Video editleme gibi seylerde bana sıkıntı cıkarırmı?
2) Oyunlarda performansı nasıl olur?
Not: Kasayı değistirmek istemiyorum gorunus onemli icinde 5 fanla gelmeside cabası sağlıcakla.
Suanki sistemim :
İntel pentium d90 3.2 ghz core2 2 gb ddr2 833mhz ram eski anakart asus bilmiyorum modeli 1 gb 128 bit gt430 ekran kartı 450watt psu 1 adet fan yan kapak acık
3. sorum bu sistemi değistirdiğimde nasıl bir fark hissederim