Arkadaşlar onceden de konu acmıştım belki gormuşsunuzdur, sistemi toplayacağım ama acele etmek istemiyorum tam anlamıyla icime sinen bir sistem toplamak istiyorum. Merak ettiğim konu 4770k ile 4670k arasındaki performans farkı. Ben toplayacağım bilgisayarı daha cok gunluk kullanım ve oyun oynamak icin kullanacağım.
4770k ile 4670k yı karşılaştırdığım zaman 4770k nın iyi olduğu cok acık ama aradaki performans farkı, benim kullanım amacımdaki bir bilgisayar icin ne kadar gerekli gidip fazladan 200-300 lira vermek istemiyorum. 4670k nın tam bir f/p urunu olduğunu biliyorum ancak 4770k nın performansı ne kadar daha iyi.
Birde 4770k da Hyperthreading teknolojisi bulunuyormuş 4670k da bulunmuyor. Arada L3 cache farkları var, birde 4770k da iş parcacığı sayısı daha fazla. Bunlar yada farklı nedenler, ne denli bir performans farkı yaratır, bu fark benim işime ne kadar yarar. Eğer bana cidden cok avantaj getirecekse butceyi ayarlayabilirim ama bu amac icin 4770k fazla diyorsanız fazladan para vermek istemiyorum. Şimdiden teşekkur ederim.