Merhaba arkadaşlar ben yeni bir sistem toplayacağım bu sistemi oyun oynamak ve oyun programlamaya giriş icin kullanacağım. Şu anda programlamayı bilmiyorum fakat giriş yapacağım. Oyun programlamaya en azından giriş icin i7 4670K yeterli midir yoksa 4770K mı alınmalı.
Sanırım programlamanın icinde render yapmak da gerekiyor bunun icin 4670K yeterli midir?
Sistemi kafamdan yazacak olursam şoyle:
Gigabyte gtx770 windforce 3x oc 4GB Msi z87 g45 Corsair Vengance 8x2 1600 cl9 soğutuculu Haf x 942 Corsair gt3 128 GB SSD WD 1 TB 7200 rpm (intellirenge ozelliği olmayan model)
VATAN COMPUTER - XILENCE - XP800 800W 135MM FAN PSU GAM PSU'yu boyle yazdım cunku şimdi buldum 80+ sertifikalı C E sertifikası var. Sonra 4 adet 12v kanallı 20 amper guc cıkışları var. Ayrıca floppy falan destekliyor. Gaming PSU'su. Ama guvenilir bir marka mı bilmiyorum malum sistemi patlatır falan o yuzden PSU'yu da danışayım size fikirlerinizi alayım... PSU'nun fiyatı da duşukmu. İnşallah kotu değildir. Bir de bu PSU 800 Watt sisteme yeterli midir?
Amd almayı duşunmuyorum işlemci icin cunku renderda amd nin kotu olduğunu duydum. Ben oyun programlamaya giriş yapacağım icin render onemli sanırım. Siz daha iyi bilirsiniz.
Monitor olarakda şimdi şunu beğendim.
VATAN COMPUTER - VIEWSONIC - 27" VX2703mh-LED GEN
Bu monitor bana guzel geldi cunku 27" ve tepkime suresi 3ms fiyatıda uygun gozuktu. Ama IPS panelli bir gamer monitoru istiyorum fiyatı 350-500 arası olmalı ama ne yapsam bulamadım ıps panelleri hep 5ms tepki suresi koymuşlar.