Boyle bir sorun yok, ne sacmalıyorsun gibi konuşacak arkadaşlar mesaj atmazlarsa sevinirim bu konuya. Ben benimle aynı soruna sahip olan kişileri bilgilendirmek ve bilgi almak amacıyla acıyorum bu konuyu.

Sorun 2019 yılı civarında başladı ve hala devam ediyor. Başlarda farkında değildim, cokca rekabetci oyun oynuyorum ve oyunlarda doğru duzgun vuramamaya başladım.
Sorundan haberim yokken şu konuda XMP input lagı azaltıyor demişim, maalesef sadece BIOS'ta yaptığımız değişiklikler bir sureliğine etki ediyor ve zamanla eski haline donuyor.
Input lag ve yırtılma sorunları Arkadaşlar daha once hicbir bilgisayarda karşılaşmadığım bir sorunla karşıyayım sanki her şey biraz gec işleniyor mu desem bilemedim. Single Player oyunlarda oynuyor muyum oynamıyor muyum anlayamıyorum tadı falan kalmadı. CS:GO'da aim falan imkansız oldu resmen. İlk başta monitorden şuhelendim 3...
www.technopat.net

Sorunun net olarak elektrikten kaynaklandığını anladığım an 2 bilgisayarımda da oyunların kasıyor gibi gozukmesiyle oldu. Aşırı belli bir sorundu bir sure sonra ikisinde de kendiliğinden duzeldi. Sonra aniden bir gun oyunlardaki butun anti aliasing ozelliği kayboldu. Dun oynadığım oyunla bugunkunun alakası yoktu.

Gorduğum sorunlar:
Input lag (giriş gecikmesi) - Oyunlarda bir hedefi takip etmek neredeyse imkansız hale geliyor. Masaustunde de farenin hareketinden anlaşılabiliyor. Fareyi hareket ettirirken sanki zorla itiyormuş gibi hissedip hassasiyetinin belirsiz olduğu hissi. Oyunların yeterli FPS almamıza rağmen akıcı olmaması, yırtılmaların artması. Oyunlarda kenarların tırtıklı olması, anti aliasing calışmaması. GPU kullanımı arttıkca hissedilen input lag aşırı derecede artıyor. 200 - 300 FPS alınan oyunda GPU kullanımı %99'sa oynanmaz hale geliyor. Online oyunlarda desync problemi, karşınızdaki adamı gorduğunuz an tepki vermenize fırsat kalmıyor. Siz cok daha geriden geliyorsunuz. FPS oyunlarında aim koyduğunuz yerden cıkan adamı vurmanız cok zor, coğu insan icin kolay olan budur ama bu sorunda peek atıp vurmanız gerekiyor. Kullandığım tum USB ses kartlı kulaklıklarda dip ses var. Oyunlarda seslerin yonunu anlamak cok zor.
Gunun bazı saatlerinde tamamen rastgele bir şekilde sorun azalıyor. (Ozellikle gece 4 ve sabah 7 arasında) Yukarıda saydığım kulaklıkla alakalı olan sorun haric hepsi azalıyor. Oyunlar cok guzel gozukuyor, akıcı oluyor. Fareyi de rahatca dondurebiliyorum.

Yazılımsal olarak denenebilecek her turlu cozumu denedim. Windows icinde de BIOS'ta da. Hicbiri cozum olmadı.
3 - 4 kere komple kasayı değiştirdim, 4 farklı monitor denedim. Klavye fare zaten ilk değiştirip denenenler oldu. Maalesef donanımla alakalı olmadığını da bu şekilde anlamış oldum.
Online UPS alıp deneme fırsatım olmadı henuz.
Ayrıca şehir de değiştirdim. 2 evde de aynı sorun mevcut. (Bu da benim şanssızlığım olarak yorumluyorum.)

Bu konuyu Turkce olarak bu sorunla ilgili detaylı bir konu olmadığı icin acıyorum, cozum aramıyorum cunku konum değiştirmek dışında bir cozumu yok gibi gozukuyor şu anlık.