Arkadaşlar bir şeyi kesin oğrenmek istyorum. Yardımınız icin teşekkur ederim, Pegatron'un BIOS kabusundan dolayı uykularım kacıyor. Sistem bilgileri hakkında pek fazla tecrubeli değilim forumları takip ederek kendimi eğitiyorum, benim ana kartım resimdeki pegatron ıpxsb-h61. Biliyorum dandik bir kart olduğunu dalga gecmeyin Ama benim avantajım bu bilgisayarı sadece sosyal ağ, internet ve basit uygulamalar icin kullandığımdan ekran kartı haric performans sorunu yaşamıyorum. Ekran kartı on board olduğu icin sistem belleğinden beslendiğini biliyorum, harici bir ekran kartı takmayı duşunuyorum fakat cakışmaması icin mevcut olan onbord VGA'yı BIOS'tan devre dışı bırakamıyorum. Mevcut BIOS'um ami 2010 surumu hic yok denecek kadar bi ayar seceneği sunuyor bana.
Bu nedenden dolayı bir de PSU olarak FSP'in 250 Watt guc kaynağı mevcut olduğundan ekran kartı olayına sıcak bakamaz oldum. Alternatif olarak karta entegre olan ve devre dışı bırakılamayan bu kucuk kemirgeni beslemek icin bellek miktarını artırsam diyorum, ekran performansı acısından bir başarı elde edebilir miyim ? Mevcut bellek 2 GB DDR2 bellek, 32 sistemlere 4 GB'den fazla takılamyor diye biliyorum, işlemci intel celeron G530. Elimizdeki bu malzemelerle nasıl bi ekran performansı elde edebilirim, ekran kartı takmamız icin pcı slotu koyulmuş ama entegre olanı devre dışı bırakamıyoruz.
Hicbir şey anlamadım bu işten, acaba cakışma olmuyor mu ? Bir de ekran kartları sistem tarafından RAM gibi mi algılanır ?
Teşekkur ederim, yardımınızı bekliyorum...