Arkadaşlar malum dolar duşmeye başladı ve bu beni beklemeye zorladı. Dolar duştukce toplayacağım bilgisayarın fiyatınında duştuğunu gormek beni sevindiriyor. Bu sırada aklımda takılan GTX780 Asus mu Gigabyte mu alsam davasında. MSI kafadan sildim cunku testlerde Gigabyte onu geciyor ki siz duşunun artık. Zotac zaten yuzune bile bakmıyorum. Şimdi kafa takılan dediğim gibi bu iki kart. Araştırmalarımda ikisininde soğutmalarına gorsel olarak ulaştım. Bu sırada babamın işyerindeydim ve orada Bakır Aluminyum vs. den anlayan bir eleman arkadaş vardı. Aşağıdaki fotoğrafları gorunce ve kart incelemerini izleyince Gigabyte'nin bakır borulu soğutma sistemine sahip olduğunu gordum. Asus'da ise Aluminyum(İlk once bakır boruları gri rengi boyanmış olarak duşundum sonra video incelemesinde Aluminyum denince anladım) Sonra babamın işyerindeki elemana sordum. Bakır ısıyı tutar dışarı salmaz dedi. Yani bu durumda Gigabyte'deki bakır borular GPU'nun ısısını tutuyor Fanlar uflediği havabakır borulara az etki ediyor. Aluminyum ise soğuğu tutarmış. Yani bu durumda aluminyum borular soğuğu tutacak ve tum soğuğu GPU'ya direk olarak gonderecek. Bunları tespit ettikten sonra ben kafa direk ASUS'sa gitti. Şu an dolar'da duşuyor ve mevsres'e gore kart 20 Ağustos'da geliyormuş.

GENEDE SİZİN FİKİRLERİNİZİ MERAK EDİYORUM. YAPTIĞIM TESPİT SİZCEDE DOĞRUMU.