Merhaba arkadaşlar. Bu hikayeyi sizlere anlatmak istiyorum.

Her şey arkadaşımın 6200GT ekran kartlı sisteminde başlıyor. Ben ona, forumda bir konu acmasını soylemiştim.

https://www.technopat.net/forum/mas...una-girince-ekran-klavye-ve-fare-donuyor.html

Her neyse, şimdi size anlatacağım olay şu. LoL oynarken, bizim arkadaşın PC donuyor ve oylece kalıyor. Reset attıktan sonra, ekranda cizgiler oluşmaya başlıyor. Tabii ekran kartı oldu sanınca, hemen beni arıyor.

Garip garip cizgiler varsa, bilin ki ekran kartınız hasar almış, işte fırınlama yontemi burada devreye giriyor. Ama biz bunu kasanın icinde yapacağız !

Ben bu sorunun buyuk ihtimalle bir şeylerin eridiği icin olduğunu duşundum. Kendi PC'me takınca da aynı sorun vardı. Sonrasında arkadaşım umutsuzca evine donerken ekran kartını merdivenlerden duşuruyor. Artık umudu kesilen arkadaşım, kasaya takıyor ekran kartını ve o da ne ? Calışıyor !

Artık anladık ki bu sorun gercekten bir şeyler eridiğinden oluyor. Arkadaşım oyuna atlıyor ve oyunun 35. dakikasında PC kafayı yiyor. Bu sefer bilgisayarı resetleyince, yine cizgiler oluşuyor. Fakat aklıma ilginc bir şey geliyor.

Madem fırına atamıyoruz, kasada pişirelim !

Cizgili goruntu ile PC'yi iyice zorluyoruz. İlginctir ki sıcaklık 180 derecelere vuruyor ve bilgisayar calışıyor ? Ben buyuk ihtimal sensorleri bozulduğunu duşunuyorum. Tek bildiğim, gercekten de sıcak olduğu. Yarım saat gecirdikten sonra bilgisayarı direk fişten cekiyoruz. Ve acıldığımızda cizgisiz bir ekran bizi karşılıyor !

Bundan sonrasında arkadaşımda ne zaman cizgiler cıkarsa, bu yontemi uyguluyor.

NOT: Ekran kartı eski olduğundan, sıcaklık arttığında hicbir şekilde kapanmıyor.

Buradan bir sonuc cıkarabiliriz. Bozuk dediğiniz kart, aslında bozulmamış olabilir. Ve kartı fırınlama olayı gercektir !

2.NOT: Bunu evde denemeyin !