Merhaba arkadaşlar.
Bugun saat 10.00 itibari ile başlayan ve yaklaşık 18 dakika sonra tamamlanacak olan Seviye Belirleme sınavı hakkında bu konu altından paylaşım yapabilirsiniz.
Ve bende bu sınava 3 defa girmiş biri olarak sınav soruları acıklandığında soruları yorumlamaya calışacağım.
Tahminimce
Turkce soruları biraz zorlayıcı olacaktır yani paragrafta zorlananlar olur.
Matematikte bildiğimiz soru tipi zaten 3-4 yıldır aynı soru tipinde sorular cıkıyor.
Fen'de deneyler uzerine soru cıktığını duşunuyorum
İnkılap tarihide bildiğimiz klasik inkılap tarihi olur.
İngilizce de ise yaklaşık 7-8 soru resimli vs olur ve oğrenciler bu resimlerden soruyu cozebilir.Kalan sorularda daha sozel ifadelerle ingilizceyi temel yorumlama anlamında sorular cıkar diye duşunuyorum.
Turkce:
Genel olarak gecmiş senelerin sorularına benzerdi.
Kitap okuyan bir oğrencinin rahatlıkla en fazla 1-2 yanlış yapabileceği bir test.
İlac sorusu ve internete giren şu kız sorusu hoşuma gitti,kaliteli sorular bence.
Ve bu sınavda şunu gorduk.Gecmiş yıllarda en fazla 1 tane 3 kısımlı soru soruyorlardı(1 paragrafa bağlı 3 soru).Bu defa 3 tane 3 kısımlı soru cıkmış.Yani toplamda 9 soru.Bu biraz garip olmuş.Ama o soru tipini sevenler icin guzel tabi
Matematik:
Bence soruların 2 tanesi cok kolay,3 tanesi kolay,7 tanesi normal,3 tanesi normal ustu,5 tanesi de zorlayıcı olmuş.Acıkcası benim de zorladığım bazı sorular oldu.Yani tam cozmedim ama zorlayıcı birkac soru var kesinlikle.
Hoşuma giden pek bir soru yok.Sorular normal tarzda yani farklı pek bir şey yok
Fen ve Teknoloji:
Kısacası gecmiş senelerin bir tekrarı olmuş.Ben 2011'de 8.sınıf sbs'ye girmiştim.O sorulara bakarsanız bunların cok benzeri olduğunu gorursunuz.Hatta şu gitar sorusunun cok benzeri bizde de vardı.Bence yine deney ağırlıklı oğrenciyi yorumlamaya ittiren sorular vardı.Ama guzel miydi? Guzeldi evet.
Geri donuşum sorusu herkesin yapabileceği tarzdan en basit soruydu.
3 tane fanus sorusu (Akit 19.soru) en beğendiğim soru oldu.Secici bir soru
İnkılap Tarihi:
Yine duzen olarak gecen senelerin sorularına cok benziyordu.Tek fark bu sene yakın tarihten sanki fazla soru cıkmış.Bizim donemde hocalar korfez savaşlarına calışmayın fazla cıkmıyor derdi.Bu defa cıkmış.Guzel sorular bence beğendim.
Din Kulturu:
Din kulturunde ilk defa matematiksel bilgi iceren bir soru geldi.Altın sorusu gercekten değişikti.1/40 olduğu benim sınavda aklıma gelmezdi acıkcası.Sorulmuş olması tartışmalı bir soru.Diğer sorular da guzeldi zaten
İngilizce:
Resime bakıp işaretleyenler icin kotu bir sınav olmuştur.MEB zaten gecmiş 2 seneden beri bu tip sorular sorarak yavaş yavaş alıştırmaya calışıyordu.
Kısaca sadece gercekten ingilizce bilenlerin yapabileceği calışana kolay sorular.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- 2013 SBS Genel Paylaşım Konusu