Arkadaşlar PowerColor HD7870 Myst edition ekran kartım var aslında oyunlar gayet performanslı bir kart ama beni uzen birkac nokta var ve ben kesin bir karar veremiyorum bu sorunun hangi nedenle olduğu hakkında.

Buradada gecmişte birkac konu actım ama 1 Ay felan oldu kullanalı şu var GTA gibi Assasins Creed gibi araba yarışlarında bol trafiği olan oyunlardı felan oyundaki cevre karakterlerinde buyuk FPS duşuşleri yaşıyorum bolca ornek vericem sorunu iyice anlamanız acısından
Assasins Creed 3 (oyun orijinal değil) Oyunda Low'da dahi oynasam 100 FPS verse o kalabalık halkın icine girince 25 FPS'ye duşuyor. Şehirde dolaşan halk oyunun başlangıcındaki o tiyatro salonundaki kalabalık dehşet FPS duşuşleri yaşadım. Şimdi oyunda okadar cok cevre karakteri halk varki eğer bir kartı bukadar etkiliyecekse cok cok iyi optimize edilmiş olmalı. Benimle aynı problemi yaşıyan var mı diye bakındım yoktu.
GTA 4 (orijinal var ) 40 - 60 arası ne guzel oynuyorum derken bol trafik yada beni kovalayan polisin cokluğu yada cevrede gezen insanlar cok olunca 22 FPS'ye kadar duşuyor grafik ayarları azaltsam bile ciddi duşuşleri yaşıyorum.
NFS Shift : Şimdi burda durum ilginc Shift 1 'de yarıştığım arabalar cok olunca ve onları ekran gorunce muazzam fps duşuyor. Shift 2 'de yine aynı şekilde arabalar cok olunca ve ekran onları gorunce duşuyor ama Shift 1 deki kadar duşuş olmuyor yani 33 den aşağı indiğini gormedim Shift 2 'de ama Shift 1 'de cok kotu tokezliyor 17- 25'e kadar duşuyor kalabalık yarışlarda.
Crysis 3 oynarken botları gorduğunde ekran FPS yarı yarıya duşuyor hatta onumde 3'ten fazla bot varsa tokezliyordu.
Kısacası oynadığım tum oyunlarda botlar şehir halkı trafik yani etraftaki diğer sanal karakterler cok fps duşuşu yaratıyor. Bilmiyorum bu botları yonetmek CPU'nun gorevi mi ekran kartı sorunu mu yoksa HDD mi yada bu herkeste olan bir şey mi sanmıyorum ama.

PowerColor marka oluncada birde şehrimde vatan olmayınca gercekten garantiye vermeden once birkez daha duşunmek istiyorum.
2. İlginc sorunum :
Oyunlarda ara videolarda kasıyor cok kasıyor hemde ornek :
Far Cry 3 En başta vaaz cep telefonundan birşeyler izletiyor o bolumde 5 fps veriyor o sahneyi en baştan oyunu nezaman acsam kasıyor.
CoD Black Ops 2 'de Jet'in park ettiği sahne ve ara videolara girdiği sahne bazen cok duşuk 11 fps gibi değerlerde dona dona geciyordu.

3. İlginc sorunum :
GTA san andreas araba yarışlarında lastik kayması duman puskurtmesi fps oyunları yine sisler gibi sis duman his efektlerinde FPS duşmesi bu sorun olmaya bilirde cok fazla duşuş var diyemem ama kayda değer bi duşuş olduğunu hep goruyorum cevredeki insanlar kadar olmasada duşuruyor fps'yi.

Bu konuda tamamen nacarım hicmi hic uğraşmak istemiyorum garantiyle kargoyla ıvır zıvır vs...
Bilmiyorum ama sanırım artık kacınılmaz bir durum oldu aslında oyunlarda cok iyi ama bu gibi durumlarda can sıkıyor. Bu ekran kartı sorunu mu onuda bilmiyorum