ASUS, ROG, TUF ve WS Z87 anakart modelleri 2013 ’un ortalarından itibaren piyasada olacak.

GRYPHON Z87, TUF serisine dahil olan ilk micro-ATX anakart olma unvanına sahip. En zorlu calışma koşullarına dayanabilmesi icin sıkı testlerden gecirildi. TUF anakartlar Japon uretimi 10K Black Metallic kapasitorler gibi dayanıklı bileşenlere sahip. Bu kapasitorler standart kapasitorlere gore yuksek sıcaklıklara %20 daha dayanıklı ve 5 kat daha uzun omurlu.

Z87 WS profesyonel tasarım ve icerik uretimi gibi workstation uygulamaları icin cozum sunuyor.

Serinin amiral gemisi konumundaki MAXIMUS VI EXTREME ise ROG serisinin hız aşırtma rekorları kırma geleneğini Z87 yonga setine taşıyacak bir model. MAXIMUS VI EXTREME, 5,25” surucu yuvasına takılarak ya da harici olarak da kullanılabilen, gercek zamanlı hız aşırtmaya ve sistem değerlerini gostermeye yarayan OC Panel ile geliyor. Kasa dışında kullanıldığında, OC Panel daha detaylı hız aşırtma yapma imkanı sağlıyor. MAXIMUS VI Extreme ayrıca 3GHz ’den hızlı DDR3 belleklere destek veriyor.

Micro-ATX oyuncu anakartı MAXIMUS VI GENE modeli 115dB SNR seviyesindeki ses kartlarının kalitesine rakip olacak SupremeFX ses cozumu ve oyun ici ses kaynaklarının yerini ve yonunu gosteren Sonic Radar teknolojisine sahip. MAXIMUS VI GENE ayrıca yeni NGFF SSD bağlantı desteği ile birlikte gelen mPCIe Combo II ile daha fazla veri transferi ve ağ secenekleri sunuyor.

TUF serisine ozgu ozellikler arasında Thermal Armor adlı anakart zırhı da bulunuyor. Yenilenen Thermal Armor, SABERTOOTH Z87 modelinde daha etkili bir hava akımı sağlarken, TUF Fortifier adlı koruma plakaları da anakartı bukulmelere karşı koruyor. Tum bunlar bilgisayarınızın omrunu artırırken, Dust Defender adlı ozel parcalar da boş kalan slotları doldurarak, toz birikiminin onune geciyor.

Altın renkli yeni serinin en ust modeli olan Z87-DELUXE geniş bağlantı seceneklerine ve cok sayıda ekstra ozelliğe sahip.

ASUS, kullanıcıların bilgisayarları uzerinde daha fazla kontrolu olmasını sağlayan, 4-Way Optimization ozelliğine sahip Dual Intelligent Processors 4 teknolojisini yeni nesil anakartları ile sunuyor. Performans artıran TPU yongası, enerji tasarrufu yongası EPU, DIGI+ Power Control ve Fan Xpert 2 ozellikleri tek bir tıklamayla aktif hale gelip gercek zamanlı performans ayarı, daha gelişmiş enerji verimliliği, hassas dijital guc kontrolu ve daha sessiz ve gelişmiş soğutma sağlayan detaylı kasa fanı yonetimi sunuyor.

NOT: Anakartları cok beğendim. Performansından cok ozelliklede şu Sabertooth anakarta bayıldım. Burada ismi lazım değil arkadaşlara sabredemeyip sistem topladıkları icin gecmiş olsun diyorum ve sistem topladığımda goruşuruz diyorum