Onsoz: Aşağıdaki sorularımdan herhangi birine aldığım her yanıt beni bu buyuk sorunlardan kurtaracaktır.
Arkadaşlar Bu siteye Recep Baltaş'ın bir videosunu izleyerek başlayan bi macerayla uye oldum ve 1 aydır yoğun olarak sistem parcaları bakıyorum. Ankara'da Vatan bilgisayardan veya Ankara'da bole garanti verebilecek,parca temini kolay muşteri hizmetleri ulaşılabilir bir yer tavsiyeniz varsa onu da alabilirim.
Benim şuanki 2 sene once 2011'de topladığım Kasa+Monitorun ozelliklerini sıralıyım.
-------------------------------------------------------------
Samsung SnycMaster 943--(3 sene once 250 ye almıştım)
Intel Core i5 2500------/(450 lira)
4,00 GB İkili-Kanal DDR3 1333mhz--/(82 lira)
ASUSTeK Computer INC. P8H67-M LE (LGA1155)--/(250lira)
1024 MBGeForce 9800 GT --/(170 lira)
1TB 7200rpm Seagate ATA Device (SATA)--/(230 lira )
DVD Writer--(20 lira)
500W power+Kasa (ikisi bir butun)--400 liraydı yanlış hatırlamıyorsam.
------------------------------------------------------------------------------
1-) 2.Elde parca fiyatlarını netten baktım daha duşuk tutmama rağmen (zamanında 2000 lira bişeydi) 1.060 lira yapıyor ama galiba piyasası yok masaustunun ve Bir Arkadaşıma 700 lira ya soz verdim yazın satıyorum cunku hem kasayı hem de anakartı sevmiyorum. Anakart en fazla 1333Mhz RAM destekliyor. Kasanın da girişleri ulaşılabilir değil coğu arkada. Sizce 700 e satmak bu devirde iyi mi? Cunku İllaki değiştireceğim. Ve ben bir daha boyle kargoyla falan da uğraşan biri değilim.
Şimdi Topluyacağım PC den beklentilerimi Soliyim:
PC'de cok fazla yabancı dizi ve film vs. izlerim ve bunun cok kaliteli olmasını isteyen biriyim. Guncel oyunları oynamayı severim ve gorselliğide tatmin edici olmalı full detay olmasada online oyunlar vs. ve kendim hobi olarak Adobe Photshop, Dreamwiver gibi şeyleri bayağı ogrenme amaclı kulanabileceğim (iyi bi şekilde pronun biR altseviyesi cunku ilerde bunlara hakim olmak istiyorum) bir PC stiyorum.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sistem toplamadan once Kafama takılan Soruları Sormak istiyorum belkide derleyici bi konu olur?
1-) Anakartın SSD destekleyip desteklemediği nasıl anlarız ya da bole bir şey var SSD desteklemeyen bir anakart?
2-) Bilindiği gibi masaustu olmasının tercihi kolay yukseltilebilmesi parca değiştirerek masrafları azaltmak. Peki şu zamanda beni yarı yolda bırakmayan bir anakartı nasıl bulacağım ? Siteyi oldukca gezdim ve yeni nesil ekran kartları cıkıyor ileride sıkıntı yaşar mıyım ve işlemci dışında yeni bir anakartta giriş falan olur mu 4-5 sene icerisinde ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ana konuya gecersek sistemimde (Kasa+monitor) olmazsa olmaz ve olmasını istediğim şeyleri belirtiyim sonra kargaşa cıkmasın.
1-)Bir kere kasa gayet serin ve sessiz olması onceliğim ve USB 3.0 girişleri olsun. USB 2.0 girişleri kasanın on ust bolgesinde bolca bulunması super olur, işyerimde Acer bile 4 cıkış en ustunde duruyor hepsi USB 2.0 ama olsun Gorsel anlamda pek tercihim yok işlevselciyimdir.
2-) İntel işlemcileri ve intel uyumlu anakart tarafındayım işlemci olarak Core i7 3770k 1155 duşunuyorum ve stok fan dışında orta halli bi soğutucu şart.
3-) Wifi adaptor veya bir şekilde kasamın Wifi ozelliğinin olmasını istiyorum.
4-) Monitor en duşuk 24 inc olsun 3D ye Gerek Yok ve kullanıcılar nasıl tavsiye ediyorsanız belirtiniz yani film de izleyeceğiz oyun da.
5-) SSD şart ve en az 1 TB harddisk ve bunlara işletim sistemi kurmak kolay mıdır ? Yani işletim sistemini SSD'ye nasıl kuracağız ? Bunları nerden oğrenebilirim ? Kaynakları verseniz ben okurum.
6-) Boyle bi sistemi sadece film izlerken falan kumandayla kontrol etmek isterdim bunu nasıl veya ayrıyeten anlatırsınız ?
7-) Son Olarak 1000-1200 lirasını peşin versem guzel bi indirim alabilir miyim?
Bir masa onerisi şık ve guzel harika olur. Buraya kadar okuyup sabrettiğiniz icin teşekkur ediyorum yani sorsanız bu eskisi de işimi goruyor ama bu bir hastalık milletin en son cıkan telefonu alması gibi bende de bu var ve Technopat'ın Youtube videolarında montajları izleyerek belki de parcaları kendim monte edebilirim ama yine de bir mağaza olursa en azından garantili olur diye duşunuyorum.
Bu sorularımdan herhangi birine aldığım her yanıt beni bu buyuk sorunlardan kurtaracaktır. Sağ olun ve hic anakart monte etmedim belirtiyim.