Merhabalar,
Bi sure once bilgisayarım normal calışıyordu. Sonradan kucuk kuzenim oturduktan sonra birşeyleri kurcalamış kasayı felan acmış birşeyler yapmış. Ve şuan bilgisayarımı her başllattıgımda American Legens ekranında kasma oluyor. BIOS'a giriyorum kasmalar oluyor. BIOS guncelleme ile hallolabileceğini soylediler. Fakat 1 haftadır ugraştım ve yapamadım.

Asus P5LD2-X

İlk olarak sorunum : BİOS ekranıma girince Advanced bolumunde Tools yok. Ayrı olarak Tools sekmesi. BIOS'ta toolsa bidye bi bolum yok yani bulamaıdm.

Diğer bir sorunum : ALT + (F2) yontemi ile cozmeye calıştım cd'ye yazdırdım BIOS guncel dosyalarını. Completed diyerek gordu fakat. Sonrasında ''Error ROM ID is not compatible with existing BIOS ROMID'' isim bir hata verdi ve bilgisayarı resetlemeden direk windowsu acmıyor oyle kalıyor orda. BIOS'u nasıl guncellerim.

Tek istediğim bu yukardaki sorunları yaşamadan BİOS'u guncellemek. Nasıl cozerim ve USB Flash ilemi yoksa cd'ye cekip atmam mı daha yararlı olur. Cok acil şekilde yardıma ihtiyacım var. Bilgisayarın performansı cok duştu cunku.