Arkadaşlar oncelikle merhaba. Uzun zamandır internet kullanıyorum birkac senedir hic altyapı calışmaları haric internetim kesilmemişti. Ancak son bir aydır illalah etmiş durumdayım. İnternet bağlantım surekli kesiliyordu ve bir sure sonra komple gitti. Turk telekom'u aradım. geldiler, uğraştılar. 30 yıllık telefon kablosu kullanıyormuşum, bunu değiştir cat5e al dediler. Eyvallah zaten vardı evde, ucuna bir jak taktık. bağladık neti. Net geldi. Ancak 10 dakikada bir, 3 saatte bir kesiliyor, dsl ışığı yanıp sonuyor sonra hepsi yanıyor ve normale donuyor. Ardından yine sure belli olmaksızın aniden kesiliyor.
Şimdi ben bu sorunu anlamadım. Modemden kaynaklı olabilir mi? Modem sorunsuz gorunuyor. Servis sağlayıcısından kaynaklı olabilir mi? Onda da bir sıkıntı gorulmuyor. Ev telefonu, router falan kullanmıyorum. Direkt dışarı hattan eve gelen bir telefon kablosu kullanıyordum ama ek vardı iki tane. Eklerde sıkıntı yoktu aslında ama şuphelenip değiştirdim kabloyu cat5 bağladım. Eee ama baktım aynı sorun. Şimdi bu durumda olay nedir? Ayrıca o 30 yıllık telefon kablosunu kullanırken 16 mbps hız alıyordum tam tamına. şimdi download hızım 0.90 ve upload hızım 0.1 olmuş durumda. İnternetim acayip yavaş ve Adk henuz uygulanmamış. Bunun sebebi dışarıdaki kablo falan olabilir mi?
Turk telekom kullanıyorum bu durumda almam gereken onlemler, yapmam gerekenler tam olarak nedir?
Bu konu hakkında bana yardımcı olacak arkadaşlarım, sutadlarım, abilerim, kardeşlerim var mı lutfen? bu Konuyu bile net gitmeden hızlı hızlı yazarak acıyorum tam kendimi ifade edememiş olabilirim.
Konuyu anlamayanlar, iyice anlamak icin soru sormak isteyenler soru sorabilirler.
Lutfen yardımcı olun.