Merhaba arkadaşlar;
Bir kac ay once Vatan Bilgisayar da ASUS CG8580 ’ı gormuştum. Kasa ( Kasa goruntusune cok onem veriyorum nedense ) hoşuma gitmişti, araştırdım ve olumlu oneriler aldım. Tam almaya karar vermiştim ki bitti . ASUS CG8890 ’da fiyat olarak benim icin cok pahalı geldi. Gecenlerde siteye bakarken ASUS CG8480 ’ı gordum.
Şimdi sizlere birkac sorum olacak:
Acaba ASUS CG8580 tekrar stoklara gelir mi? ( beklemeli miyim? Gelse zaten duşunmeden almayı istiyorum. Ne dersiniz? ) ASUS CG8580 artık gelmez, ancak ASUS CG8480 ’ı da kacıra bilirsin, hemen al diyor musunuz? ASUS CG8480 ’nın yerine bu (PDF) toplama sistemine ne dersiniz? Nasıl olsa butun parcalar belli. ( ASUS CG8480 ’da parcaların tam ne olduğunu bilmiyorum, sadece Anakart Z77 ’li, RAM 16GB ve… Olduğunu yazıyor ). En onemlisi ben bu toplayacağım PC ’de ASUS CG serinde olduğu gibi performans alabilir miyim? Nasıl olsa onlarda O.C garantili geliyor. Acaba bende bu toplayacağım PC ’de stabil bir şekilde 4.2Ghz ya uzeri rakamlara ulaşabilir miyim? Eğer PC toplamaya karar verirsem bu parcalar iyi mi? Birbirine uyumlu mu? Bir parca yerine bunu al diyor musunuz? İşlemci ye Sıvı soğutma benim icin doğru bir karar mı? ( CG serisin hepsi oyle olduğu icin boyle karar aldım ). Amacıma ( Duzenli bir kasa ici ve 4.2Ghz uzerine cıkma ) ulaşabilir miyim? Bu Anakartı secmeye ne dersiniz? ASUS P8Z77-V DELUXE
Butce: en fazla 5.000TL
Amac:
Beni uzun sure yeni sistem almaya mecbur etmesin Şuan ki yaptığım işleri daha rahat bir şekilde yapmamı sağlasın. ( Adobe Premiere vb programlarda cok zaman harcıyorum ve bazen arada sistem ısınıp kapanıyor. ) Fazla oyun oynayan biri değilim ama oynamak islediğimde sıkıntı yaratmasın yeter. İşim gereği cok fazla cihazı sisteme bağlamak zorundayım. Yeni bir cihaz kullanmak istediğimde, sisteme bağlamak icin arabirim sıkıntısı olmasın.
Şuan kullandığım sistem:
ACER Aspire 5738ZG ( Dizustu – değişen parca yok ) HP Pavilion dv3 - 4100st ( Dizustu )
İşlemci: Intel i7 – Q 720 – 1,6 Ghz Ram: Kingston 1333Mhz DDR3 (2x4) 8Gb ( 2x2 ile değişti ) VGA: ATI Radeon 5400 Serisi – 512Mb Depolama: 80Gb OCZ Vertex 2 + 500Gb Seagate 7200RPM ( SSD eklendi )
HP S2231a 21,5” Monitor
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Geniş bir zaman da HP dizustu bilgisayarım icin de sorularım olacak ( cok fazla ısınıyor )
Şimdiden cok teşekkur ederim