Herkese iyi sosyaller, birkac ay once Samsung SyncMaster B2230 7000:1 1920*1080p 60Hz monitore sahiptim ancak kardeşimin kırması sonucu idareten 150 TL'ye eski kare monitorlerden aldım. Ertesi gun o monitor de bozulunca adam 200 TL para iadesi yaptı. Daha sonra gidip 300 TL'ye Samsung SyncMaster 932nwe Plus aldım. 1440*900p 60Hz( Windows Vista zamanından kalma). Arka kasada bir kırık var. Onun dışında sorunu, olu pikseli vesaire yok. Yaklaşık bir ay sonra ekipman yukseltmesi yapabilecek butceye sahip olurum. Sizce neyi yukselteyim? Boşa para harcamak istemiyorum. Gerek yoksa hic yukseltmeyedebilirim. Guncel oyunları oynamıyorum, zaten aşırı pahalılar. Ben Red Dead Redemption 2 oynuyorum coğunlukla. Onun dışında arada Forza Horizon 4, Minecraft, Stardew Valley, Euro Truck Simulator 2, Farming Simulator 19, Grand Theft Auto V ve IV, metro serisi gibi oyunlar oynuyorum. Ama buyuk coğunlukla Red Dead Redemption 2. kardeşim de Valorant, CS:GO, LoL, Minecraft tarzı oyunlar oynuyor. Ben yaz tatilinde bile hafta ici maximum 2 saat hafta sonu ise maximum 3 saat oyun oynuyorum. Kardeşimin de oyun suresi aşağı yukarı aynı. Hatta ben fazla sıkıyorum son zamanlarda. Daha bile az oynuyor. Geri kalan zamanımda bilgisayardan ders calışıyor, video ve film izliyor ve muzik dinliyorum.

Sistem ozelliklerim ve ekipmanlarım ise şu şekilde:

AMD Radeon RX6400 4 GB ekran kartı.
AMD Ryzen 5 4500 işlemci.
8*2 = 16 GB 3200'lik RAM.
MSI A320M-A Pro anakart.
PSU'yu unuttum ancak 650'lik 80+ sertifikalıydı sanırım.

Rampage metal kasa BİM klavyesi.
Philips SPK9525 mouse.
Rampage SN-RW77 prestige kulaklık.
Dark SP211 2+1 speaker / hoparlor.

Forza Horizon 4 yuksek ayarlarda 35-60 FPS.
RDR 2'yi ilk başlarda kaplama kalitesi Ultra, diğer ayarları ise orta-yuksek arasında ayarlarda 40-60 FPS arası oynarken şu an da kaplama kalitesi yuksek, diğer ayarları da orta-yuksek arası ayarlayarak 25-40 FPS arası oynuyorum. Bunun icin ayrı bir konu acacağım ama sistem hakkında bilgi vermek icin yazayım dedim. Diğer oyunlarda olcum yapmadım ama yuksek ayarlarda guzel FPS'lerle oynatıyor. Dediğim gibi guncel oyunlarla işim yok. Oynadığım en guncel oyunlar 2018-2019 cıkışlı.

Tekrar soruya gelelim. Sistem kalsın mı yoksa bir geliştirme yapayım mı? Geliştirme hangi parca uzerine olursa daha mantıklı ve uygun fiyatlı olur? Monitor beni goturur mu? Yenisini mi alayım? Onerilerinizi bekliyorum. Fazladan da RDR 2'deki FPS duşmesinin nedenini ve cozumunu de sunmak isterseniz neden olmasın? Okuyan ve fikir belirten herkese teşekkurler. İyi sosyaller.