Merhabalar,
Bahsi gecen Asus M5A99X EVO R2.0 anakartı 2 hafta once aldım fakat otomatik overclock sorunundan dolayı bayağı kurcaladım. EPU, TPU her şeyini kurcaladım fakat zarar verecek bir şey de yapmadım. En son BIOS update etmeye karar verdim update başarıyla tamamlandı. Kapalı vaziyette flash diskle yaptım buraya kadar hicbir sorun yok. AMI BIOS kullanıyor kartım.
Fakat artık acılırken 1 defa kısa bip vermeye başladı ve bu da Computer POST and beep codes şu linkte DRAM refresh failure hatası olarak gecmiş fakat her şeyi sorunsuz yaptım. Hatta ve hatta bilgisayarım sorunsuz calışıyor MEM OK yaptım. BIOS pilini cıkarıp beklettim defults ettim. Her şeye rağmen acılırken bir defa kısa bip veriyor. Asus'un servisini aradım durumun normal olduğunu soyluyorlar.
Acıkcası bu bir sorun mu değil mi kafam allak bullak oldu. Cozemeden de duramıyorum. Update ettikten sonra overclock sekmesi gelmişti artık overclock sorununu cozebildim ama bu sefer de bip sorunum cıktı başıma. RAM'lerin yerlerini filan da değiştirdim ama anlıyamadım. Bir de TPU EPU arasında voltaj ya da başka bir değer farkı goremiyorum. İkisini de kapatıp mı kullanmalıyım ?
sistem
Asus M5A99X Evo 2.0
Asus HD7850 2GB 256Bit
Corsair 2x4Gb 1600Mhz CL9
Amd Fx6300 3.5Ghz HAF 912+ 750W 80Plus
WD 1TB 7200rpm HDD Blue
Asus VS238H 1080p LED 23"