Modemin Speedcom+ 4rouer adsl
Arkadaşlar, yaptıklarımı yazıyorum lutfen bir goz atın belki soruna care bulabilirsiniz.
1-) ipconfig /all diyorum command satırında...
ip adres: 10.0.0.13
DHPC etkin : hayır
Alt Ağ Maskesi : 255.0.0.0
Varsayılan Ağ Gecidi : 10.0.0.2
Bu yukarıdakiler ağ bağlantılarıma girip TCP/IP ayarlarında gerekli yerlere yazıyorum. Uygula/tamam falan diyorum. İşlem bittikten sonra
2-) Browser'a 10.0.0.2 yazarak modemin ayarlarına giriyorum. "Virtual Server" bolumune girip acmak istediğim port numarasını hem "public port" hem de "private port"a yazıyorum. Mesela port "113". "Host Address" bolumune 10.0.0.13'u yazıyorum. "Port Type" bolumunde TCP'yi seciyorum. "Add Settings"e tıklıyorum.
3-) "Save Setting and reboot modem"e tıklıyorum. Modem tekrar başlatılıyor. ADSL ışığı surekli yanmaya başlıyor ve internete bağlanabiliyorum. Ancak "http://www.whatsmyip.org/ports/" bu adreste yaptığım tum testlere rağmen "port closed" yanıtını alıyorum.
Yukarıda bahsettiklerimi sadece port 113 icin değil emulede kullanılan portlar icin falanda denedim. Sonra "Port Type" bolumunde UDP'yi secerekte add settings yaptım ama bir turlu şu portları acamadım. Birkac forumda modemin firewall'u var onu tamamen kaldırırsan tum portlar acılır diyorlardı ama ben firewall diye bir secenek goremiyorum 10.0.0.2 yazıp modemin ayarlarını gosteren sayfaya girdiğimde.
Arkadaşlar yukarıda tum yaptıklarımı anlattım. İnşallah şurayı yanlış yapıyosun diyen birileri cıkarda adam gibi adsl kullanabilirim.Yaptığım testlerde sadece port 80'in acık olduğunu goruyorum. Bu port acma konusunda bilgili olan ya da bu modemi kullanıp port acabilien arkadaşlar, cevaplar icin şimdiden teşekkurler
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Speedcom+ 4 router adsl modem... port acılmıyor!!!