Ordu'da, kas hastası 21 yaşındaki Erdinc Yılmaz, kullanabildiği iki parmağı ile bilgisayarda yazmaya başladığı yaşam oykusunu, hastalığının ilerlemesi uzerine tek parmağı ile tamamlayabildi.
Ordu'da kas hastalığına bağlı bedensel ve konuşma engeli bulunan Erdinc Yılmaz, kullanabildiği iki parmağı ile bilgisayarında yazmaya başladığı yaşam oykusunu, surec icinde bir parmağının daha işlevini yitirmesine rağmen yarıda bırakmadı. 21 yaşındaki genc, "Azmin Zaferi" adını verdiği 164 sayfalık kitabını tek parmağıyla tamamlayarak, herkese ornek oldu.

HAYATINI KALEME ALDI

Altınordu ilcesinde yaşayan Yılmaz, kas hastalığı nedeniyle lise 1. sınıfı yarıda bırakarak eve kapandı. Ailesinin cabası ve desteğiyle toparlanan Yılmaz, piyano kursuna başladı. Yılmaz, kursta tutkunu olduğu Fenerbahce'nin 100. yıl marşını calarak dikkati cekti.

Kursta tanıştığı arkadaşının tavsiyesi uzerine kitap okuma alışkanlığı kazanan Yılmaz, yaşam oykusunu kaleme almaya karar verdi.

Kas hastalığı nedeniyle parmaklarını kullanmakta zorluk ceken ve dizustu bilgisayarında sadece iki parmağını kullanarak hayatını satırlara doken Yılmaz, kitabının son bolumlerinde hastalığının ilerlemesi nedeniyle sadece bir parmağını kullanabildi.

Hayatında yaşadığı zorluklar ile engellilerin acı ve mutluluklarını 164 sayfalık kitabında anlatan Yılmaz, Fenerbahce sevgisini de kaleme aldı.

Altınordu Belediyesinin desteğiyle yayımlanan ve kapağında, Yılmaz'ın tutkunu olduğu sarı lacivert renkler kullanılan "Azmin Zaferi" adlı kitabın imza gunu, 2 Aralık Cuma gunu saat 15.00'te Buyukşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde gercekleştirilecek.

Anadolu Ajansının, "Fenerbahce aşkını iki parmağından cıkan notalarla anlatıyor" haberi ile gundeme gelen ve azmi sayesinde yaşamını renkli tutan 21 yaşındaki Erdinc Yılmaz, kitabını cıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.
KİTAPLAR BANA MUTLULUK VERİYOR

Cevresi ile yazarak iletişim kuran Yılmaz, kitap okumayı cok sevdiğini ve okumanın hayatına renk kattığını soyledi.

Gunde ortalama 150 sayfa kitap okuduğunu anlatan Yılmaz, "Arkadaşımın tavsiyesi uzerine kitap okumaya başladım. Daha sonra kitap yazmaya karar verdim. Kitabımı 18 Mart'ta yazmaya başladım, 19 Haziran'da ise tamamladım. Bu surec benim icin heyecanlı gecti cunku kitap yaşamımı değiştiren bir şey oldu. Bu esnada ailem ve bazı arkadaşlarım bana destek oldu. Hepsine teşekkur ediyorum." dedi.

Yılmaz, kitap okumanın kendisine guc ve mutluluk verdiğine işaret ederek, "Kitap okumaya başladıktan sonra hayatım renklendi. Artık kitap okumak benim icin vazgecilmez bir durum. Okumak yazmanın vitaminidir. Sabah 07.00'de uyanıyorum ve akşama kadar kitap okuyorum. Azmedince yapılmayacak bir şey yok." diye konuştu.

Kaynak: AA
İslam ve İhsan