Milli Eğitim Bakanlığı aday oğretmenler ile sozleşmeli oğretmenlerin hizmetici eğitimlerinin tamamlanması surecinde hazırladığı eğitim planında MEB ’in oğretmenlere onerdiği 30 kitap ve 30 film belli oldu.MEB ’in belirlediği kitap ve filmlerin oğretmenlerin kendilerini geliştirmesi ve oğrencilerle daha sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilmeleri amaclanıyor. Her biri birbirinden değerli olan kitap ve film onerileri şunlar:
MEB ’İN OĞRETMENLERE ONERDİĞİ FİLMLER
MEB ’in film onerileri arasında 3 Idiots, AmericanTeacher, Asyanın Kandilleri (Belgesel), Batıya Doğru Akan Nehir (Belgesel), Billy Elliot, Birinci Sınıf/The First Grader, Can Dostum/ Good Will Hunting, Canım Oğretmenim/Monsieur Lazhar, Hababam Sınıfı, Kara Tahta, Sınıf, Supermen ’i İzlerken, İki Dil Bir Bavul, İmparatorlar Kulubu, Kara (Black), Koro/Les Choristes, Kor Nokta, Olmak ve Sahip Olma, Olu Ozanlar Derneği gibi oğretmenlerin belki daha once de izledikleri filmlerden oluşmaktadır. Daha once oğretmenlere onerdiğimiz “oğretmenlerin izlemesi gereken filmler” yazımızda da bu filmleri bulabilirsiniz.
MEB ’İN OĞRETMENLER ONERDİĞİ KİTAPLAR
MEB ’in oğretmenlere mutlaka okuması noktasında onerdiği kitaplar ise; Bir Bilim Adamının Romanı, Osmanlı ’dan Cumhuriyet ’e Meşhurların Okul Anıları, Meraklı Zihinler: Bir Cocuk Nasıl Bir Bilim İnsanı Olur?, Ezilenlerin Pedagojisi, Başarısızlığın Olmadığı Okul, Mahrem Macera, Cahil Hoca ve Turkiye ’nin Maarif Davası, Bitmeyen Gece, Sofie ’nin Dunyası, Başarısızlığın Olmadığı Okul, Duygusal Zeka, Sosyal Bilimleri Acın: Sosyal Bilimlerin Yeniden Yapılanması Uzerine Rapor, Acımak, Cocuklar Neden Başarısız Olur?, Okulsuz Toplum, Doğu ve Batı Arasında İslam gibi kitaplar yer almaktadır.
Aday oğretmenlerin eğitiminde izlenecek olan bu filmler oğretmenler tarafından bir forma işlenerek değerlendirmesi yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu kitapları sadece aday oğretmenlere değil tum oğretmenlere tavsiye edecek.
İslam ve İhsan