Kitapseverleri buraya alalım. Cunku onların yeni dergisi cıktı. Kitap Dergisi OKUR, daha once bir tanıtım sayısı yayımlamış ve buyuk heyecan oluşturmuştu, şimdi Mart-Nisan-Mayıs sayısıyla gorucuye cıktı.Okur Dergisinin cıkışının bir ihtiyactan hareketle olduğunu vurgulayan derginin editoru Yusuf Temizcan "Her gun onlarca yeni kitap yayımlanıyor, yayınevleri kuruluyor ve kitaba olan ilgi gun gectikce artıyor. Fakat tum bunların yanında nitelikli kitapları takip etmek zorlaşıyor." dedi ve şoyle devam etti: "Hem okumayı sevenler icin, hem de okumaya vakit ayıramamaktan şikayet edenler icin bir kitap dergisi cıkartmak istedik. Yayıncılık camiasında bu anlamda bir boşluk ve ihtiyac hissettik."
OKUR DERGİSİ'NİN İLK SAYISINDA NELER VAR?
İlk sayısında Suleyman Seyfi Oğun ile orta sayfa soyleşisi yapan dergide ayrıca Fatih M. Şeker, Ekrem Demirli ve Bulent Ata ile yapılmış soyleşiler yer alıyor. Cok satan kitaplara dair eleştirel bir dosya calışması ile 15 Temmuz kitaplığına dair doyurucu bir mini dosya yapılmış. Usta oykucu ve Cumhurbaşkanı Kultur Sanat buyuk odulunun sahibi Rasim Ozdenoren'in "Zamanımızın Bir Seyyahı" başlıklı yazısı ile M. Lutfi Arslan'ın "Okudum Bildim Deme", Suavi Kemal Yazgıc'ın "Kayıp Kitaplar", Metin Karabaşoğlu'nun "Editor'un Sermayesi Nedir?" başlıklı yazıları dikkat cekiyor. Yusuf Turan Gunaydın'ın Hz. Peygamber ile ilgili Fransızca yayımlanmış ama Turkcesi olmayan bir eserden bahsettiği yazısı, Ahmet Sadreddin'in babasıyla okuduğu kitaplar, Suleyman Ragıp Yazıcılar'ın gunluk tadındaki metni gibi one cıkan pek cok calışma mevcut.
80 sayfalık derginin kapağı oldukca dikkat cekici. Genel Yayın Yonetmeni M. Lutfi Arslan, Editor'u Yusuf Temizcan, Gorsel Yonetmen'i Abdurrahim Yuce merkezleri ise İstanbul Uskudar. Dergide yeni cıkan kitaplar, dosya calışmaları, araştırma yazıları, kitap tahlil ve tanıtım metinleri, eleştiriler, ceviriler ve yayın dunyasından haberler bulunuyor. Dergiye kitapyurdu.com'dan ulaşılabiliyor.
İletişim icin okurdergisi.com, [email protected]
Dergiyi edinmek icin: https://goo.gl/i07t6X
OKUR'UN 1. SAYISINDA KİMLER VAR?
Abdullah Guner, Abdullah Yalnız, Ahmet Berberoğlu, Ahmet Sadreddin, Ahmet Unal, Aydoğan K., Ayşe Yazıcılar, Ayşegul Genc, Ayşenur Narboğa, Bulent Ata, Danuta Kean, Dursun Ali Tokel, Ekrem Demirli, Esad Mucahit Eskimez, Faruk Kara, Fatih Şeker, Fatma Kebire Gunduz, Fatma Ozkaya, Furkan Ozkul, Gokhan Gokcek, Halil İbrahim Gurgenc, Hamit Kardaş, Hatice Sarı Tan, İhsan Derviş, İhsan Sonmez, İsmail Gulec, M. Lutfi Arslan, Mehmet Akif Memmi, Mehmet Ali Calışkan, Mehmet Erken, Mehmet Genc, Mehmet Murat Şahin, Metin Karabaşoğlu, Muhammed Murat Tutar, Rabia Gulcan Kardaş, Rasim Ozdenoren, Safure Nermin Oz, Salih Yuztgenc, Sami Yaylalı, Selim Tiryakiol, Sinan Ozgenc, Suavi Kemal Yazgıc, Suleyman Ragıp Yazıcılar, Suleyman Seyfi Oğun, Yunus Emre Tozal, Yusuf Temizcan, Yusuf Turan Gunaydın.
Ayrıntılı Bilgi: www.okurdergisi.com
İslam ve İhsan