Lise yıllarında toplamaya başladığı kitapları artık evine sığmaz hale gelince sahaflığa atılan Dilek'in iş yeri, kitapseverlerin uğrak mekanı oldu.Lise yıllarında toplamaya başladığı kitapları artık evine sığmaz hale gelince sahaflığa atılan bibliyoman (kitap duşkunu) İlhami Dilek'in iş yeri, kitapseverlerin uğrak mekanı haline geldi.

Eskiye, yaşanmışlığa merakları dolayısıyla sokak sokak gezerek sahaf arayan kitap duşkunlerinin Antalya'daki yolu, icerisi kitaptan duvarlarla orulu bir iş yerine cıkıyor.

Kapıdan girer girmez kendilerini goz alabildiğince kitabın buyusune kaptıran okurlar, her bolumde ayrı bir dunyayla karşılaşıyor. Tarihten psikolojiye, sanattan sosyolojiye bircok dalda yuzlerce kitabın yer aldığı sahafın sahibi de bir bibliyoman.

Kitap tutkusu kucuk yaşlarda başlayan İlhami Dilek, okuyamayacağını bile bile yeni kitaplar almaya devam etti. Dilek, kitaplarına evinde yer bulamayınca ikinci el satışının yapıldığı bir iş yeri acmaya karar verdi.

YAKLAŞIK BİR MİLYON KİTABI VAR

Dilek, kitaplarını cocukları gibi sevdiğini ama bunların bircoğunu okuyamadığını soyledi.

1 milyon kitabın bulunduğu iş yerini cok sayıda okurun ziyaret ettiğini belirten Dilek, "Lise yıllarımda kutuphanelerden cıkmazdım. Kitap okumayı o donemlerde cok seviyordum. Gecmişte o kitaba olan bağlılık beni sahaflığa yoneltti." dedi. erdi.

Kaynak: AA
İslam ve İhsan