Hatay'ın Erzin ilcesinde 75 yaşındaki Abdulkadir Doğan'ın kutuphaneye cevirdiği bakkal dukkanında kitap sayısı, Turkiye'nin dort bir yanından bağışlar ile neredeyse ikiye katlandı.
Hatay'ın Erzin ilcesi Başlamışlı koyunde 75 yaşındaki Abdulkadir Doğan'ın emekliliğinin ardından kutuphaneye cevirdiği bakkal dukkanına Turkiye'nin dort bir tarafından kitap bağışı yapılıyor.
Anadolu Ajansının (AA) gecen yıl yayınladığı "Bakkalını kutuphaneye donuşturdu" haberi ile takdir toplayan Doğan, Ankara, İstanbul, Antalya ve Eskişehir gibi bircok ilden ziyaretci ağırlayıp kitapseverlerin hediye ettiği eserleri kutuphanesinde okurların hizmetine sunuyor.
Gecen yıl bin 343 olan kitap sayısını hediye edilen eserlerle 2 bin 100'e cıkaran Doğan, tek tek kayıt altına aldığı kitapları titizlikle muhafaza ediyor. En buyuk hayalini gercekleştirdiğine inanan Doğan, bundan sonrası icin de kitapların gelecek nesillere aktarılmasını ve kutuphanesinin restore edilmesini istiyor.
ORTAOKUL TERK
Doğan, okumaya ortaokul yıllarında başladığını ve kitap sevgisini Turkce oğretmenine borclu olduğunu soyledi. Maddi imkansızlıklar yuzunden ortaokuldan sonra eğitimine devam edemediğini belirten Doğan, şoyle devam etti:
"Okula devam edememem beni cok uzdu, arkadaşlarım okula giderken ben onların arkasından bakardım ama hicbir zaman da pes etmedim, kendimi okumaya verdim. Arkadaşlarımın kitaplarını odunc alıp okurdum. Ağabeyim ile bakkal dukkanı actık. Her gun bakkalı actığımda kitabı elime alıp okurdum. Sonra buradan ağabeyimle emekli olduk. O surede evde bir suru kitabım olmuştu. Kitaplarımı bakkalıma yerleştirip ekmek teknemizi kutuphaneye cevirdim. Her birini ozenle kaplarım ve tek tek duzeltirim. Bu kitaplar hem burada daha iyi muhafaza ediliyor hem de genclere yol gosteriyor."
Doğan, dukkanın "milli" bir kutuphaneye donuşturulmesinin en buyuk arzularından olduğunu aktardı.
AA'NIN HABERİNDEN SONRA COK İLGİ GORDU
Doğan, gecen sene Anadolu Ajansının yaptığı haber uzerine Turkiye'nin dort bir tarafından ziyaretci ağırladığını soyledi.
Gelen her ziyaretcinin kutuphanesine kitap hediye ettiğini vurgulayan Doğan, "Anadolu Ajansının yaptığı haber uzerine cok sayıda kişi kutuphaneyi ziyaret etti. Kaymakamlar, kolejdeki cocuklar, Antalya, Ankara ve bircok ilden vatandaşımız geldi. Kutuphanemizi ziyaret eden kişiler fotoğraf cekiyorlar, kitapları inceliyor, bilgi ediniyor ve kitap bağışlıyor. Hatta bazıları da memleketlerine gittiğinde kolilerle kitap gonderiyor. Ben de burada bunları kayıt altına alarak milletin okumasını sağlıyorum." diye konuştu.
Kutuphanede yaklaşık 2 bin 100 kitap bulunduğunu aktaran Doğan, eserlerin genellikle dini, tarihi, edebi ve kultur sanat turunde roman olduğunu bildirdi. Doğan, kitapların yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 kaset ve CD'nin de kutuphanesinde yer aldığını ekledi.
"COCUĞUM OLMAYINCA KİTAPLAR COCUKLARIM OLDU"
Abdulkadir Doğan, 50 yıl once tanıştığı eşiyle severek evlendiğini ancak cocukları olmadığını soyledi. Kitaplarını "cocuklarım" diye adlandıran Doğan, "Cocuğum olmayınca kitaplar cocuklarım oldu. Onları okuyarak huzur buluyorum. Olene kadar kitap okuyacağım. Sadece yetkililerden buranın restore edilmesini istiyorum cunku gelecek kuşaklara bu kitapları bilgileri aktarmamız lazım." dedi.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan