Veliler 4+4+4 sistemini eleştirdi
Oğrenci Velileri Dayanışma Derneği (OVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yuce, 4+4+4 eğitim sistemini eleştirdi. Yuce, “Okullara gittik her yer sınıf olmuş, kutuphane, laboratuvar, mudur odaları kapatılıp sınıf yapılmış. Eğitim yuvası mı, cezaevi koğuşu mu?” dedi.
Konak’ta veliler, oğrencilerle birlikte duzenledikleri basın toplantısında, 4+4+4 eğitim sistemi eleştirildi. OVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yuce şunları soyledi:
“2005, 2006 ve 2007 doğumlu cocuklar aynı sıraya oturuyor. Cocuklar birkac ay oyun oynayacak, nisan gibi eğitime başlanacak sonra da yaz tatiline girilecek ve bu cocuklar okumayı oğrenemeden tatile cıkacak, bildiklerini de unutacak. Birinci sınıf oyunla gececek, son uc yılda bu oğrencilere ne oğretilecek? Bu cocuklar gunde 6 saat, haftada 30 saat ne zaman ders yapacaklar? Okullara gittik her yer sınıf olmuş, kutuphane, laboratuvar, mudur odaları kapatılıp sınıf yapılmış. Eğitim yuvası mı, cezaevi koğuşu mu? Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin dort duvar arasında verileceğini sanıyor. Bazı sınıflar 20 kişilik, bazıları 60 kişilik. Bircok sınıfta oğretmen yok.”
Basın acıklamasına katılan 30 kişi, ’Geleceğimle oynama, okuluma dokunma’ diye slogan atarken, uzerinde ’Mufredat yok, oğretmen yok, sınıf yok. 4+4+4 Yok+ yok+ yok’, ’Sıra yok, kitap yok, butce yok’, ’Bilimsel eğitim, ozgur toplum, demokratik Turkiye’, ’Oğrenciler okulsuz, oğretmenler oğrencisiz’ yazılı pankartlar actı.
Alıntıdır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul, Ortaokul
- Veliler 4+4+4 sistemini eleştirdi