Kayseri Ticaret Odası ile TUBİTAK arasında, milli işletim sistemi PARDUS'un Kayseri'de yaygınlaştırılmasına yonelik protokol imzalandı.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile TUBİTAK arasında, milli işletim sistemiPARDUS'un Kayseri'de yaygınlaştırılmasına yonelik protokol imzalandı.
KTO Yonetim Kurulu Başkanı Mahmut Hicyılmaz, KTO toplantı salonundaki imza toreninden once yaptığı acıklamada, Turkiye'nin son 15 yılda ekonomik, politik ve sosyal alanlarda elde ettiği başarılar ve kazanımlarla dunyada gelişmiş ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefine adım adım yaklaştığını soyledi.
Milli uretim ile dışa bağımlılığı azaltma hedefinde olan Turkiye'nin bilişim teknolojilerinde de bu anlayışla hareket ederek onemli kazanımlar sağladığını belirten Hicyılmaz, "PARDUS işletim sistemi projesi, bilişim teknolojilerinde ulkemizin geldiği yeni aşamaların en iyi gostergelerinden biridir. PARDUS'un rekabet edilebilir ve surdurulebilir bir işletim sistemi haline getirilebilmesi icin TUBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) bunyesinde 2003 yılından bu tarafa başarılı calışmalar yurutulmektedir." dedi.

Proje 2003 yılında Erdoğan'ın talimatıyla hayata gecirildi
TUBİTAK ULAKBİM Enstitu Muduru Mehmet Mirad Satoğlu da projenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003 yılında başbakanlığı doneminde verdiği talimat doğrultusunda hayata gecirildiğini hatırlattı.
Bu donemden itibaren yapılan calışmalar neticesinde programın ilk surumunun 2005 yılında cıkarıldığını aktaran Satoğlu, bu projedeki en onemli hedefin PARDUS'un oncelikle kamu kurumlarında yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.
PARDUS'un e-devlet ve siber guvenlik eylem planlarında yerini bulduğunu dile getiren Satoğlu, şoyle devam etti:
"Siber guvenlik olarak daha korunaklı bir işletim sistemi olması, viruslere, zararlı yazılımlara karşı koruma sağlıyor olması acısından bu sistem cok onemli. PARDUS ayrıca bilişim sektorunde cok başarılı firmalar olmasına rağmen kamuda ses getiren bir noktaya gelmiştir. Gectiğimiz ay belediyelerle yapılan calışmaların duyurusu yapıldı, kamu hastaneleriyle yapılan calışmalarımız var. Ayrıca Ankara'da birkac bakanlıkla calışmalarımız var fakat ozel sektorle yaptığımız en kapsamlı protokolu Kayseri Ticaret Odası ile yapmaktan buyuk memnuniyet duyuyoruz. PARDUS'un sadece kamu desteği ile değil, ozel sektorle birlikte kendi ayaklarının uzerinde durabileceğinin bundan buyuk bir gostergesi olamaz." Kaynak: yenisafak.com
İslam ve İhsan