Universitelileri iş hayatına hazırlamak icin başlatılan Sosyal Calışma Programlarına başvurular bugun başladı.
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, universitelileri iş hayatına hazırlamak icin başlatılan Sosyal Calışma Programlarına (SCP) başvurunun bugun başladığını bildirdi.

Bakan Selcuk, yaptığı yazılı acıklamada, SCP'ye acıkoğretim, yuksek lisans ve doktora oğrencileri haric akademik ortalaması 2 ve uzeri olan butun universite oğrencilerinin başvurabileceğini belirtti.

Başvuruların İŞKUR'un internet sitesi uzerinden kabul edildiğini aktaran Selcuk, şu bilgileri verdi:

"Universite oğrencilerinin calışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara calışma disiplini kazandırmak maksadıyla duzenlenecek Sosyal Calışma Programları icin bugun başlayan başvurular, 28 Haziran'da sona erecek. Oğrenciler programa katıldıkları her bir gun icin 67 lira 36 kuruş almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcıların calıştıkları sure kadar emekliliklerine etki edecek sigortalarını karşılayacağız."

SCP'nin, gencleri geleceğe hazırlamayı hedefleyen yeni aktif iş gucu piyasası araclarından biri olacağına işaret eden Selcuk, "Bu program sayesinde genclerimiz yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinclerini artırıp verimli bir şekilde değerlendirecekler. Ayrıca cep harclıklarını cıkaracaklar ve emekliliklerine sayılacak sigortalılıkları yapılacak." ifadesini kullandı.


AMAC MEZUN OLDUKTAN SONRA İŞ HAYATINA GİRİŞLERİ KOLAYLAŞTIRMAK
Programların temmuz, ağustos ve eylulde, 3 ay sureyle duzenleneceğini belirten Selcuk, program suresinin oğrencilerin tatil suresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gun ile sınırlandırıldığını vurguladı.

SCP ile oğrencilerin toplumsal faydanın yuksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrubesi edineceğine dikkati ceken Selcuk, şunları kaydetti:

"Temmuz ayı itibarıyla başlayacak Sosyal Calışma Programları ile asıl maksadımız universite oğrencisi genclerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar onemli olan takım icinde calışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik duşunme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmaktır."

Programlardan bu yaz doneminde en fazla 39, oğrencilik hayatı boyunca ise toplamda 90 gun faydalanılabileceğini acıklayan Selcuk, şu ifadeleri kullandı:

"Kulturel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kutuphanelerin bakımı ve duzeni, kamu kurumlarının kulturel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında Sosyal Calışma Programlarını duzenleyeceğiz."
Kaynak: AA
İslam ve İhsan